Boc anunța că demolează garajele din Manaștur. Ce pune în loc

 

Garajele din Mănăștur încep să fie demolate și în locul lor să fie făcute parkinguri, anunță primarul Emil Boc.

 

Se afla în lucru parkingul Mogoșoaia, nr. 7 - 9, un parking de 278 de locuri, unde avem un contract de proiectare și execuție la pachet, semnat în 14 august. Termenul de execuție este de 18 luni, 3 luni proiectare și 15 luni execuție. Din 14 august 2018, ar trebui ca în 18 luni sa fie dat în funcțiune acest parking.

 

Pe Primaverii numarul 8, la fel, am dat ordinul de începere a lucrarilor în 14 august. Este un proiect care vizează construcția a 263 de locuri de parcare. Termenul este de 18 luni de execuție și 3 luni de proiectare. Este o lucrare mai completă.

 

La Parkingul de pe strada Primaverii nr. 20 suntem cu contractul semnat. Termenul de realizare a proiectului tehnic este 23 noiembrie 2018, dupa care avem 18 luni de execuție. Sunt acolo în jur de 350 de locuri de parcare, daca nu greșesc. 

 

De asemenea, la parkingul Hașdeu termenul este de 2 septembrie pentru predarea proiectului tehnic și 18 luni pentru execuție. Un proiect în parteneriat cu UBB”, a precizat primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

 

Edilul vorbește de ani de zile despre demolarea garajelor și ridicarea de parkinguri, dar a motivat existența unei legi pe baza cărora terenul eliberat ar fi putut fi revendicat și pierdut de municipalitate. Straniu este că alte orașe nu au avut probleme cu această lege și au putut demola garajele de mult timp.

 

Potrivit specialiștilor, numai prin simpla demolare a garajelor s-ar putea crea mult mai multe locuri de parcare, iar prin ridicarea unor parkinguri pe locul acestor garaje numărul locuri de parcare ar crește de câteva ori. 

 

Primăria Cluj-Napoca trebuie să aibă și echipe serioase de monitorizare a acestor lucrări, pentru a nu se ajunge în situația parkingului Mehedinți, unde lucrările au durat 5 ani.

Comentarii Facebook