Boc acuzat că autorizează un mastodont pe spațiile verzi ale orașului - FOTO


Parlamentarul independent, Adrian Dohotaru, îl acuză pe primarul Emil Boc că sacrifică spațiile verzi ale Clujului pentru interesele mafiei imobiliare din oraș.

Primarul Emil Boc minte. Spune că un spațiu verde dintre Parcul Babeș și Parcul Rozelor va fi ras din cauza proiectanților PUG-ului, care au schimbat destinația unui teren pentru a permite construcția unui bloc de zece etaje.

Ce nu spune Boc e că proiectanții PUG au preluat doar PUZ-uri mai vechi, care permiteau construcții (vezi dreptul la replică din articol): „Dacă în cazul proiectului cu 10 etaje se poate vorbi de o derogare, atunci derogarea e făcută de la actualul PUG”.

Construcția va aduce mai mult trafic auto, va rade sute de copaci probabil și un spațiu verde, va provoca poluare într-un spațiu folosit de clujeni pentru loisir.

Ce trebuia să facă administrația Boc? Să nu autorizeze construcția și să lase spațiul verde care asigură continuitatea între cele două parcuri. Mai avea și varianta pro-activă să cumpere anii trecuți terenul ca să îl amenajeze și să extindă Parcul Rozelor.

Ce a făcut, în schimb? A permis construcția unui bloc pe spațiu verde, în Parcul Rozelor, a permis privatizarea unei treimi din parc, Baza Sportivă Winners fără să ceară nimic la schimb într-un fals contract de asociere, construcțiile investitorului privat nefiind intabulate pe numele Primăriei, iar mai nou autorizează acest bloc”, a scris Dohotaru.

Comentarii Facebook