Duminica 28 Aprilie

Boc a vizitat Parcul Observator din Zorilor, procesul de despăgubire a afaceristului Vasile Pușcaș nu a blocat lucrările: „90% suprafață verde”


Amenajarea Parcului Observator continuă, iar Boc promite că parcul din cartierul Zorilor cu o suprafață de 1,2 hectare va fi finalizat anul acesta. Investiția este de peste 1,5 milioane euro. 

Parcul de pe strada Observatorului, pe terenul deținut de omul de afaceri Vasile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus, ar fi înregistrat întârzieri „din cauza condițiilor meteo nefavorabile”. Amintim că, terenul de acolo a fost expropriat, dar Vasile Pușcaș a contestat în instanță toate actele, iar toată procedura s-a blocat.

În iunie, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, declara că Primăria a câștigat majoritatea proceselor, mai rămâne însă instanța să stabilească valoarea despăgubirilor pe care Primăria trebuie să le acorde omului de afaceri: „Se lucrează la Parcul din Zorilor. Litigiile nu au blocat lucrările, dar suntem într-o mică întârziere. Am câștigat, cred, 11 procese, mai suntem implicați într-un proces ce privește valoarea despăgubirilor. Proiectul merge mai departe și procesul merge mai departe, instanța se va pronunța și ce va decide instanța, vom pune în aplicare”.

„Proiectul noului parc, care se întinde pe o suprafață de 1,2 ha, prevede plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație. De asemenea, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran. 

Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafață verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv celelalte amenajări prezentate mai sus. Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 mil. euro (7.378.372,64 lei cu TVA). Proiectul va fi finalizat în cursul acestui an”, a transmis Emil Boc.

Comentarii Facebook