Boc a mai finalizat ”aproape” o școală nouă. Este vorba despre extinderea școlii ”Iuliu Hațieganu”


Primarul Emil Boc a vizitat lucrările de extindere de la Școala Gimnazială ”Iuliu Hațieganu”.

Investiția în noul corp de clădire a costat 1,7 mil. euro (8 mil. lei), iar stadiul de execuție este de fix 81%.

Astăzi am fost în vizită de lucru pe șantierul de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, unde a fost construit un nou corp de clădire, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic (stadiu lucrări: 81%) - practic o școală nouă, cu 15 săli de clasă, având o capacitate maximă de 448 elevi.

Totodată, se amenajează spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități este asigurată printr-un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate. 

De asemenea, la construcția existentă de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” au fost realizate lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic”, a precizat primarul Emil Boc.

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului și vom aplica penalitătile de întârziere pentru lucrările care nu au fost finalizate la timp. 

Valoarea totală a lucrărilor este de 8.582.475,46 lei cu T.V.A..

Primarul Emil Boc și cele cinci școli noi, care nu există

Primarul Emil Boc a anunțat recent că în Cluj-Napoca au fost construite 5 școli, dar opoziția de la USR PLUS l-a contrat, explicând că este vorba despre extinderea unor școli, nu de școli noi.

Ulterior, primarul Emil Boc a clarificat, spunând că sunt cinci noi corpuri de clădiri, care echivalează ca suprafață cu cinci noi școli, dar că nu sunt cinci școli efective, pentru că nu dispune de terenuri.

Comentarii Facebook