Boc a ignorat ”ofertele” lui Claudiu Florică, capul afacerii Microsoft

 

Procurorii DNA au prezentat declarația unui martor care arată că afaceristul Claudiu Florică, cel care este considerat capul întregii afaceri Microsoft, a încercat să ajungă și la Emil Boc.

 

Martorul arată că Florică Claudiu a beneficiat de sprijinul ministrului Telecomunicațiilor Gabriel Sandu, prin intermediul lui Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan. ”Se arată în declarație că licitația din anul 2009 a fost organizată pentru a se crea o aparență de legalitate și întrucât Claudiu Florică nu a reușit să determine primul - ministru de la acea vreme să aprobe încredințarea directă a acestui contract către firma D. Con-Net”, precizează procurorii DNA, în referatul cu propunerea de arestare a oamenilor de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, a primarului municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan şi a fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, conform evz.ro.

 

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Comentarii Facebook