Boc a găsit soluția pentru a REZOLVA traficul din Baciu și Florești. O minicentură de 7,5 km


Primarul Emil Boc susțiune că a găsit soluția pentru a decongestiona traficul din comuna Baciu. 

Am inclus în această centură metropolitană o conectivitate specială, dintre Florești și Baciu. De pe la mijlocul Floreștiului, aproxiamtiv 7,5 km de drum care va prelua traficul care se descarcă de pe autostradă și merge prin Baciu, tot traficul greu intră în Cluj și avem această supraglomerație din Baciu. Prin acest coridor de 7,5 km, practic, această problemă va fi rezolvată asigurând legătura cu autostrada Transilvania fără a mai intra prin Baciu și prin Cluj-Napoca”, a spus primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Este un drum de pământ acum, care va fi lărgit și va asigura conectivitatea, tot traficul se va face pe centura metropolitană pentru a mai trece prin Florești și Baciu”, a spus primarul la Napoca FM.

Pentru centura metropolitană, de la Autostrada Transilvania - Florești - Făget - Apahida, UE alocă 150 de milioane de euro.

Pentru a lua banii e nevoie prima dată de un studiu de fezabilitate, realizat de Primăriile Cluj-Napoca, Florești și Apahida, iar apoi va trebui făcută o licitație de către Ministerul Transporturilor. Până acum nici măcar studiul de fezabilitate nu este terminat.

Între timp, traficul din Baciu este tot mai problematic, oamenii trăind un coșmar.

Chiar dacă se vorbește despre centuri SF, șoferii văd zilnic că traficul poate fi ameliorat foarte simplu, dar autoritățile se fac că nu văd. Podul de lângă stația de benzinărie Petrom trebuie lărgit la două benzi pe sens. Acum se circulă pe două benzi până la acel pod, unde drumul se îngustează și se produc blocaje în trafic. 

Comentarii Facebook