Bloc între case în cartierul Someșeni! Clujenii îi cer lui Emil Boc să facă dreptate FOTO


O firmă de papetărie construieşte un bloc cu parter şi patru etaje pe strada Traia Vuia, la intersecţia cu strada Brigadierilor. Deşi în zonă sunt doar case familiale, Primăria Cluj Napoca a autorizat pe vremea primarului Sorin Apostu construcţia unui bloc de locuinţe cu patru etaje.

Autorizarea acestei construcţii încalcă grav hotărârea Consiliului Local Cluj Napoca 748/2006 care interzice realizarea de locuinţe colective între case familiale în cartiere tradiţionale ale oraşului precum şi în zonele urbanistic închegate.

Viitorul bloc de locuinţe, dotat cu spaţii comerciale la parter, creşte zilnic cu câţiva centimetri. În zonă nu există niciun bloc de locuinţe şi nici nu a existat vreodată, aşa că Primăria Cluj-Napoca nu avea cum să autorizeze o astfel de construcţie.

În plus, construcţia încalcă grav regulamentul de urbanism care prevede că pentru zona respectivă gradul de ocupare al unui teren este de maxim  35 la sută. "Aici vedeţi şi dumneavoastră. A avut un petec de teren pe care a trântit un bloc. Nu ştiu cine a dat autorizaţia, dar este clar că nu este lucru curat. Vecinul care are casa lângă acest bloc s-a plâns că nu va mai avea lumină naturală, dar nimeni nu l-a băgat în seamă. Eu am copilărit în această zonă, dar de când sunt eu doar case ştiu că au fost. Acum ne-am trezit cu un bloc. Oare cei de la primărie nu vin să vadă zona când dau câte o astfel de autorizaţie ciudată", spune un clujean care locuieşte pe strada Brigadierilor, la câţiva paşi de blocul dintre nuci.

Firma de papetărie şi afacerile imobiliare

Oficial, blocul de pe strada Traian Vuia este construit de firma Tecla Exim SRL, patronată de Broina Onofreu Veu şi Vasile Todea. Autorizaţia de a construi un bloc între case a fost dată cu derogare şi prevede construcţia unui imobil S+P+M+4E. La dosar există toate avizele date de Direcţia de Urbanism, deşi era în vigoare HCL748/2006 care interzice construcția blocurilor între case. Consiliul Local Cluj Napoca a avizat, în data de 14 decembrie 2010, construirea acestui bloc într-o şedinţă la care a fost prezent şi primarul Apostu, acuzat că cerea mită în schimbul semnării autorizaţiilor de construcţie.

Locuitorii zonei îi cer primarului Boc să verifice cazul şi să dispună oprirea lucrărilor. ”Acum blocul are două etaje şi au turnat placa pentru etajul trei. Încă mai e timp să verifice cazul şi să vadă că noi avem dreptate. Nu îţi trebuie ochelari de cal să vezi că se construieşte un bloc între case", a mai spus clujeanul.

 

 

 

Comentarii Facebook