Miercuri 24 Aprilie

Blaga despre USL: Trebuie să plătească pentru câte au promis


Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că USL nu trebuie să se dezbine, pentru ca toate partidele componente să poată prelua promisiunile neonorate de aceștia.

"Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească în pauşal pentru câte au promis", a declarat Vasile Blaga, conform Mediafax.

Blaga a declarat, în fața celor peste 1000 de membrii PDL aflați la Suceava pentru a participa la lansarea moţiunii cu care vrea să recâştige preşedinţia PDL, că în perioada următoare democrat-liberalii trebuie să vnă cu soluții la măsurile adoptate de Guvernul Ponta pentru că oamenii vor soluții.

"Oamenii vor soluţii şi se vor convinge foarte repede de USL. Încep să se convingă şi va trebui să-i ajutăm să se convingă", a spus Blaga.

Președintele PDL a arătat că datorită guvernării PDL țara este acum macrostabilizată și că Victor Ponta nu face altceva decât să se împrumute de pe piaţă cu 5 la sută pentru refinanţare, în condiţiile în care premierul nu a mai făcut nimic de atunci şi că nu se mai discută despre un nou acord cu FMI şi Comisia Europeană.

"Se cred azi, Ponta şi ai lui, pe cai mari şi sunt pentru că au 70 la sută în Parlament. Dar oare premierul bulgar, Borisov, acum două săptămâni tot aşa gândea că nu va mai fi premier peste trei zile? Au venit facturile triple la curent într-o zi şi după trei zile oamenii au fost în stradă şi şi-a dat demisia. USL degeaba amână măsurile. Se gâlcevesc, o tot dau după copac. Vine Vosganian şi spune că trebuie să dăm oameni afară din energie şi apoi Ponta spune că nu trebuie. Să vedeţi că peste o săptămână îi dă", a spus Blaga.

Democrat-liberalul a mai precizat că se va întâmpla ca și în cazul taxelor locale, când ministrul de resort a spus că trebuie mărite cu 16 la sută, iar premierul a lăsat decizia pe mâna administrațiilor locale.

"Ăsta e omul şi va plăti pentru asta şi USL. Să-i ţină Dumnezeu împreună ca să plătească în pauşal pentru câte au promis şi pentru că au transformat nemulţumirea oamenilor în voturi", a spus liderul PDL, susţinând că actualul guvern dă zilnic câte ceva românilor: câte o taxă.

Comentarii Facebook