Bihorenii ne depășesc din nou: construiesc încă un aquapark modern. Cluj-Napoca bate pasul pe loc
În timp ce în Cluj administrația bate pasul pe loc în cazul aquapark-ului, vecinii din Bihor cor construi cu zeci de milioane de euro încă un asemenea proiect, dintre care o parte este acoperită din fonduri europene. Mai exact, este vorba de comuna Sânmartin, care cuprinde Băile Felix și Băile 1 Mai; aceasta a semnat un contract de finanțare cu Uniunea Europeană, în valoare de 10 milioane de euro.
Primarul comunei a explicat că în prezent numărul de turiști este unul ridicat, dar crede că acesta poate chiar să fie dublat în viitor, în urma acestei investiții de 36 de milioane de euro. „Ne-am gândit să construim un aquapark ultramodern pentru că am ajuns la un număr destul de mare de turiști, 300.000 de vizitatori anual care vin în stațiunea noastră, ceea este dublu față de cât veneau în perioada comunistă, și vrem să ajungem să zburăm, să zic așa, la 500 - 700.000 de turiști în anii următori” a declarat Cristian Laza pentru Agerpres.
Cristian Laza, membru PSD, a venit cu mai multe detalii despre proiect pe pagina sa de Facebook. „Complexul va fi amenajat pe o suprafață de 50.000 mp și va funcționa pe toată durata anului” a explicat acesta. El a mai susținut că demararea construcției va începe cât mai curând posibil: „Lucrările vor începe în prima jumătate a anului viitor” a continuat acesta.
Aquapark-ul va avea o capacitate zilnică de 1.500 de oameni pe timpul verii și 400 iarna, iar în proiect sunt planificate patru bazine de adulți, unul de copii, trei jacuzzi, 1.000 de șezlonguri și un turn de tobogane, iar în afara complexului vor fi construite și terenuri de sport.
Aquapark-ul din Cluj înaintează încet: ce s-a făcut și ce urmează
În schimb, proiectul aquapark-ului din Cluj-Napoca are un progres încet, Consiliul Local aprobând abia la începutul acestui an PUZ-ul pentru acesta. Următorul pas care trebuie făcut este realizarea studiului de fezabilitate, iar edilul Emil Boc a susținut că acesta este pe drum. „Cel târziu în martie vă vom pune pe masă și studiul de prefezabilitate-fezabilitate și studiul de oportunitate, documente la care se lucrează și suntem într-o fază avansată” a declarat acesta.
Însă, în iunie 2023, când a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate, a fost anunțat că acest document urma să fie livrat în aproximativ 4 luni - 120 de zile -.
Investiția aquapark-ului din Grigorescu urmează să se ridice între 20 și 40 de milioane de euro, iar administrația clujeană, diferit față de cea din Bihor, vrea să găsească investitori privați. „Avem varianta de a scoate proiectul la concesiune, respectiv de a găsi un partener privat. Sunt convins ca vor fi doritori, în condițiile în care Primăria își asumă să mute o linie de înaltă tensiune și să pună la dispoziția investitorului terenul” a declarat Emil Boc anul trecut.
Proiectanții aquapark-ului au propus o capacitate de 3.000 pe persoane per zi, cu o parcare de doar 249 de locuri. Complexul va include, bazine de iarnă și de vară, unele dedicate copiilor, un vestiar care să facă față numărului de vizitatori, spații comerciale și un restaurant.
7 Comentarii
.
Bai piz.delor de jurnalisti si de hateri: la Felix si la Oradea si la Salonta si la Carei etc. ai APA TERMALA. Iese singura din pamant. Doar o pompezi, o racesti putin si o tratezi. La Sibiu, Ocna Mures sau poate in viitor la Jucu ai apa sarata. Acolo poti face chestii faine, la pret rezonabil, nu la Cluj ! Dar na, ce fain ii sa critici tot timpul cu… Citeste mai departe
@clujean: Pt. orice aveti explicatii,kurvelor: aquapark nu, filarmonica nu, infrastructura rutiera nu, somes navigabil nu, spital regional nu, adica totusi, daca esti kurva nu mai ai dreptul sa comentezi.
@clujean: apa termala nu are nicio legatura cu, constructia in sine, tot il lingi in poponetz pe dl. boc boc
@Scoate limba din kurul lui Boc, kurva mica.:
domnu bloc va duce cenrura metropolitana pana la acuaparc