Băsescu: Sper ca cei 588 de înţelepţi să judece un buget bazat pe investiţii


Preşedintele Traian Băsescu speră ca parlamentarii să ţină cont că UE recomandă statelor membre să-şi construiască bugetele pe investiţii.

Băsescu a declarat, vineri, 14 decembrie, la Bruxelles, că una din conluziile Consiliului European de iarnă, a fost că "numai politicile bugetare solide sunt favorabile creşterii economice" şi că "bugetele naţionale trebuie să aibă în vedere în primul rând cheltuielile care sunt destinate creşterii economice prin investiţii".

Şeful statului a mai adăugat că o altă decizie importantă este ca statele care nu au resurse proprii pentru investiţii, deşi au un deficit în limitele Pactului de Stabilitate Financiară - cum este România, ce va avea un deficit de sub 3% - vor primi de la UE un ajutor pentru a-şi putea finanţa acele proiecte generatoare de dezvoltare. "Totul este să avem proiecte", a insistat preşedintele, potrivit Realitatea.

La final, Băsescu şi-a exprimat speranţa că Parlamentul României să ţină cont de aceste recomandări ale Consiliului European atunci când discută bugetul României. "Acum avem un Parlament atât de mare, care cred că în înţelepciunea lui - că vă daţi seama, la 588 de înţelepţi - va judeca acolo un buget ţinând cont de priorotăţile europene", a incheiat el.

Comentarii Facebook