Basescu: spaga din vami nu mergea la politicieni, ci la sindicalisti


Presedintele Basescu a declarat intr-un interviu pentru Romania Libera ca pana acum nu s-a gasit nicio legatura directa intre spaga de la frontiere si vreun om politic. El a afirmat ca "Regina" se afla intre liderii sindicali.

"In cele sase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legatura directa de transfer de spaga de la punctele de frontiera catre vreun om politic", a spus Traian Basescu.

Presedintele statului a mai spus ca nuantat o declaratie facuta in urma cu cateva zile cand a spus ca spera ca operatiunea sa duca si spre varful piramidei politice, afirmand ca s-a referit la "numirile in functii, fiindca la fel cum se stia despre vamesi si politisti de frontiera ca isi incasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre sefii de vama sau cei numiti in functii ca ar trebui sa aiba niste contributii. sper ca ancheta sa ne duca la astfel de numiri. Eu fac insa o deosebire clara intre a da bani sa fii numit si a primi din ce incaseaza vamesii in fiecare zi. in cele sase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize", a mai spus Basescu.

"Eu cred ca suntem in fata unei reactii de alt tip, pentru ca dupa cum ati observat, liderii sindicali au fost cei mai vocali cand au vorbit de deturnare, acompaniati de trusturile de presa detinute de Vantu si Voiculescu. E ceva putred la mijloc, nu pot pune degetul exact pe rana, dar este clar ca iesirile lor, care incearca sa arate spre zona politica, este un semn ca vor sa acopere ceva. Daca este vorba despre un fost sef de cadre la vama s-ar putea sa aiba multe pe constiinta si poate ne spune si altceva despre rege, regina, ture si pioni. Daca ramanem in termeni sahisti, ma tem ca regina se afla printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestati, daca vor recunoaste", a mai afirmat Basescu.

Schema sahista dupa care se repartiza spaga in vamile din Romania a fost "desenata" de un lider sindical.

Comentarii Facebook