Băsescu: Rus era un incompentent, care nu știa carte în materia la care lucra

 

Președintele suspendat, Traian Băsescu, l-a făcut pe Ioan Rus, ministrul demisionar de la Interne, incompetent și neștiutor de carte.

 

Mă înduioşează domnul Rus, care sub presiunea declaraţiilor mele de la sediul de campanie a demisionat. I-a dezamăgit şi pe nea Vasile şi pe nemţii pe care îi aducea să facă numărătoarea la Cluj. Justificările de acest gen sunt penibile. Cred că altele sunt motivele demisiei domnului Rus. Ceea ce apreciez este că până la urmă a ieşit din cursa mistificării listelor electorale. Ca de altfel şi Dobre. Problema fundamentală este predarea listelor electorale aşa cum ele au fost actualizate. Guvernul ar trebui să se grăbească, nu mai putem menţine situaţia de criză politică. În momentul în care Guvernul va face acest pas, mă voi adresa Curţii Constituţionale cu o cerere de scurtare a termenului pentru şedinţa de validare sau invalidare.

 

Sigur, a plecat Rus, a venit astăzi alt recenzor, Stroe. Am înţeles, altfel un funcţionar bun, dar doar funcţionar, care s-a angajat să recenzeze populaţia României cu administratorii de bloc. Sigur, o altă soluţie fantezistă care este acoperită de aceeaşi incompetenţă ca şi la ministrul Rus. Sunt acoperite de INCOMPETENŢĂ. Discuţia principală se face pe cine scoatem din listă. Asta arată incompetenţa acestor demnitari, fie că se numesc Rus, Dobre, Stroe. Ei confundă condiţiile de la alegerile locale cu condiţiile de la un referendum. La alegerile locale nu poţi să votezi pentru primarul tău decât dacă ai domiciliul în acea localitate. Pentru preşedinte, dreptul de vot este nerestricţionat. Acest lucru face inutil căutatul celor cu domiciliul stabil sau domiciliul temporar în strâinătate. El poate vota oriunde indiferent de tip ce şedere are în România sau străinătate.

 

Oamenii ăştia nu ştiu carte. Nu poţi să fii ministru în România fără să fi citit legile cu care lucrezi. Vorbim despre trei oameni care nu ştiu carte în materia în care vor să lucreze. Nu are nicio relevanţă unde ai domiciliul pe planeta asta. Totul este să fii cetăţean român. Lista electorală se alcătuieşte din toţi cetăţenii cu drept de vot, purtători ai cetăţeniei române. Apelul meu este direct la premierul Victor Ponta să le ceară miniştrilor să citească legile despre care vorbesc”, a declarat Traian Băsescu.

 

Traian Băsescu: Marga era o calamitate la Externe

Comentarii Facebook