Miercuri 24 Aprilie

Băsescu: "În 2013 trebuie analizată posibilitatea indexării pensiilor"


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, după parerea sa, obiectivul principal pentru anul viitor este menţinerea stabilităţii fiscale şi indexarea pensiilor.

"Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate", a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Șeful statului a mai precizat că stabilitatea fiscală este esenţială, iar partidele "care se întrec în a vinde gogoşi pe televiziuni" să vină cu un buget realist din punct de vedere al veniturilor.

 

"Privesc la partide şi toate vin, care cu reduceri de TVA, care cu reduceri de cote unice, care cu toate ofertele pământului. Niciunul nu aşază un buget realist, să vedem că există baza corectă de realizare a acestor reduceri de care vorbeşte toată lumea", a completat Băsescu.

Comentarii Facebook