Basescu ii ataca pe politicieni: Au facut ce i-a dus capul, au dublat pensiile si salariile!


Traian Basescu a lansat un atac dur la adresa clasei politice din Romania si a declarat la o intalnire cu bancherii ca politicienii "in momentele de crestere, au facut cat i-a dus capul".

"Dupa intrarea in Uniunea Europeana, am putut vedea ce inseamna stat nereformat, neperformant. Daca pentru constructia initiala oamenii politici nu sunt atat de vinovati pentru ca n-au stiut, acum, cand stiu care e diferenta intre un stat performant si unul neperformant, devin vinovati ca nu-l modernizeaza. Lucrurile sunt relativ simple, dar dificile in asumare si implementare, insa asta e misiunea oamenilor politici in aceasta situatie: sa-si asume, sa plateasca costul asumarii si sa faca tot ce trebuie ca statul sa fie corectat", a declarat Traian Basescu.

"Sigur, azi e vinovat cel care spune aceste adevaruri, cel care cere reformarea statului, dar, daca nu avem curajul sa trecem peste pragul lasitatii de a infrunta realitatea, condamnam Romania", a mai afirmat Basescu.

Presedintele Romaniei sustine ca pana la izbucnirea crizei, oamenii politici au dat dovada de ignoranta si au facut "ce i-a dus capul".

"Nu a fost pentru ca nu se vedea din cauza consumului excesiv si al boom-ului imobiliar exagerat, doua zone care au adus venituri in bugetul de stat, si politicienii au facut ce i-a dus capul: au dublat salariile si pensiile. Atat i-a dus capul pe politicienii romani, in momentele de crestere. Ei, s-au dezumflat... Am ramas numai cu ce am construit corect: Dacia, Nokia", a mai explica seful statului.

Basescu a mai spus ca numai munca va duce la o crestere economica si nu din specula. "Trebuie sa revenim la obiceiul dat omului: sa munceasca pentru a avea conditii sa traiasca. Foarte multi spun ca reformarea statului e prea complicata. Da, este, pentru ca ne-am obisnuit sa mintim continuu. Interesul personal este deasupra celui general, in clasa noastra politica. Transmit un mesaj de ultim apel, pentru ca maine poate fi prea tarziu: fiti responsabili!", a completat Traian Basescu.

Comentarii Facebook