Băsescu: După alegeri România poate reintra în zona gri


Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va merge la vot şi cheamă de aseamenea românii să voteze, pentru a se arăta direcţia României.

Şeful statului a declarat, sâmbătă, la Predeal, unde se află cu soţia, că după alegeri există riscul ca România să intre din nou în zona gri în care să arate din nou că nu ştie direcţia, potrivit Mediafax.

"De şapte luni auzim numai atacuri la Uniunea Europeană, la partenerii transatlantici, ori asta destabilizează drumul consolidării noastre în structurile euroatlantice şi ne pune sub semnul întrebării. Există riscul ca după aceste alegeri să revenim într-o zonă gri în care să arătăm din nou că nu ştim direcţia. Asta mă îngrijorează" , a declarat preşedintele.

Întrebat dacă va merge la vot, preşedintele a răspuns:  "Cum să nu mă duc la vot? Mă duc şi chiar îi chem pe toţi românii la vot pentru că votul lor va arăta direcţia. Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China». În funcţie de votul de mâine al românilor, vom înţelege ce vrea poporul, după ce iniţial a vrut Uniunea Europeană şi America. În orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeană şi America, şi nu pentru soluţii neclare la problemele României" .



Comentarii Facebook