Miercuri 17 Aprilie

Basescu cere aviz pentru lucrarile de la Rosia Montana! Avem nevoie de locuri de munca


Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania are nevoie de investitia de la Rosia Montana pentru crearea de locuri de munca.

"In momentul de fata, Romania nu mai are resurse de a crea locuri de munca, decat daca privim cu responsabilitate la reluarea activitatii de minerit. Datorita demagogiei si lasitatii demnitarilor romani, investitia de la Rosia Montana sta blocata din 1997, iar in perspectiva imediata se prefigureaza procese extrem de costisitoare", a declarat Basescu.

"As ruga pe inaltii demnitari ai statului roman, pe prea-cinstitii ziaristi si pe prea-cinstitii patroni de presa sa mearga la Rosia Poeni si la Rosia Montana pentru ca par a plange de grija mediului. Eu i-as invita sa vada ce e acum la Rosia Poeni si la Rosia Montana ca nivel de poluare si sa constate acum daca de pe urma exploatarii de catre stat a acestor resurse ceea ce avem acolo inseamna protectia mediului. Sigur sunt un sustinator al pozitiilor care vizeaza exploatarea resurselor cu maxima protejare a mediului. Romania nu are miliardele de euro de care ar fi nevoie pentru a importa tehnologiile necesare exploatarii acestor resurse in conditii in care sa putem spune ca mediul este protejat. De aceea, parteneriatul cu firme straine mi se pare singura solutie", a mai spus presedintele.

Basescu i-a cerut noului ministru al Mediului si Guvernului sa ia in calcul o solutie in cazul investiiei de la Rosia Montana, Rosia Poieni si gazele de sist.

"Ceea ce va cer: daca este fezabila exploatarea de la Rosia Montana si credeti ca prin creare de locuri de munca facem un bine Romaniei, dati rapid avize. Daca nu, spuneti nu investitorului pentru ca fiecare zi in care intarziem si plimbam actele de la o institutie la alta ne va costa enorm in viitorul proces", a mai spus Basescu.

Seful statului a dat un termen de 2 saptamani pentru revizuirea sistemului de redevente ale zacamintelor naturale.

Comentarii Facebook