Basescu ataca virulent Curtea Constitutionala: Este o institutie penibila! - VIDEO


Presedintele Traian Basescu a catalogat Curtea Constitutionala drept o "institutie penibila" pentru ca nu a aprobat taierea pensiilor cu 10% si s-a ajuns la cresterea TVA la 24%.

"Regret enorm cresterea TVA-ului ca alternativa la decizia Curtii Constitutionale. Pensionarii au fost puternic afectati de inflatie, de cresterea preturilor la alimente si exact cei in numele carora s-a facut asa-zisul bine de catre Curtea Constitutionala vor fi cei care vor suporta pe termen lung o masura care a afectat puternic si sansele de reluare a cresterii economice in trimestrul III si IV, prin sufocarea consumului", a spus Basescu, la Conferinta 'Parteneriat pentru Crestere Economica in 2011'", a afirmat Traian Basescu.

"Cea mai mare lovitura pe care a primit-o Romania a fost nevoia de a creste TVA-ul. si veti vedea cifrele de la statistica legate de trimestrul III, dupa ce trimestrul II fusese un trimestru in care se reluase cresterea fata de trimestrul I. Dar, fiecare se simte uneori obligat sa discute de oportunitate, cand el are de aplicat strict legea sau Constitutia", a mai spus seful statului.

"Cred ca este evident pentru oricine cat de penibila poate fi o institutie a statului roman, care spune Da, facem pensiile dupa contributie, dar la o singura categorie nu, cea care sunt si eu", a acuzat Basescu.

Comentarii Facebook