Miercuri 24 Aprilie

BĂSESCU a fost la un pas de DEMISIA, după scandalul Bercea - Mircea Băsescu

 

Președintele Traian Băsescu a recunoscut că a fost la un pas să își dea demisia după scandalul Bercea - Mircea Băsescu.

 

Nu mă derobez de fratele meu. Pentru moment, sunt preşedintele României. Campania cu demisia preşedintelui e una incorectă.

 

Arestarea preventivă a fratelui este o nenorocire pentru mine.

 

Nu mi-a fost uşor să iau decizia de a spune că nu voi demisiona. Moral, ai un şoc când se întâmplă asta. Am avut şi această variantă în analiză. Am discutat-o şi cu unele instituţii. Însă, pe de o parte e partea legală că nu poţi fi responsabil pentru un om. Apoi am făcut analiza situaţiei politice. Care ar fi efectele demisiei preşedintelui. O demisie n-ar fi dat nicio şansă candidatului Opoziţiei la prezidenţiale.

 

Cel mai uşor, pentru mine, era gestul demisiei. Mă elibera de atacuri. Ar fi fost considerat un lucru demn, apoi mi se reproşa că aş fi sacrificat dreapta. Dreapta era nepregătită.

 

Nu văd nicio legătură între cazul Duicu şi cazul Mircea Băsescu.

 

Monitorizarea fratelui nu intră în atribuţiunile Serviciilor”, a declarat Traian Băsescu, într-un interviul adevărul.ro.

 

N-am fost în vizită la fratele meu, dar m-aş duce. Mi-aş dori mult ca, după ce a citit dosarul, să poată să-mi dea explicaţii mie. Pentru că eu am ştiut altă poveste de la el. În 2013 mi-a spus prima oară că era şantajat. I-am spus să meargă la Poliţie, să informeze. A doua oară mi-a spus în primăvară anul acesta”, a mai spus acesta.

Comentarii Facebook