Baciu va avea legătură directă cu centura ocolitoare a Clujului și cu Autostrada Transilvania pe centură


Viceprimarul comunei Baciu, Cosmin Maier, a vorbit despre Centura Metropolitană a municipiului Cluj-Napoca și despre breteaua care va lega Baciu de Florești.

Este vorba de o bretea care va face legătura între comuna Baciu și centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Acea bretea este inclusă în proiectul Centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca. Investiția este predată către CNAIR”, a explicat acesta pentru Știri de Cluj.

De asemenea, viceprimarul a declarat că este o investiție de interes național, iar primăriile celor două comune din județul Cluj nu au implicare financiară:

Primăria Florești și Primăria Baciu au obligativitatea doar să identifice culoarul de expropriere cu proprietarii care au proprietăți în culoarul de expropriere între Baciu și Florești. Fiind o investiție de interes național și cu implicare directă, toate exproprierile vor fi făcute de Guvernul României. Noi nu avem altceva de făcut decât să identificăm proprietarii de pe culoarul de expropriere de pe această rețea ocolitoare și să aducem la cunoștință proiectanților proprietarii acestor terenuri, începând din comuna Baciu și până în Florești. Noi nu avem implicații financiare, doar că fiind implicați în acest proiect al Centurii Metropolitane a municipiului Cluj-Napoca, avem o parte de finanțare a SF-ului și a proiectului, care o vom putea recupera ulterior din finanțare europeană”, a adăugat acesta.

Ce traseu are Centura Metropolitană?

Centura Metropolitană începe de la nodul de la Gilău al Autostrăzii Transilvania și continuă pe zona de nord a localităților Gilău și Florești. 

Centura va vira brusc de la Cora, va trece Drumul Național și va ajunge în zona Făget. Va traversa pădurea, urmând să fie făcute defrișări ca și în cazul ”centurii de diamant” / Vâlcele - Apahida. Vor fi realizate o serie de noduri prin care Clujul se va putea lega de centură și să fie evitate zonele cu trafic pentru a ajunge din Mănăștur în Zorilor sau Gheorgheni. 

Am inclus în această centură metropolitană o conectivitate specială, dintre Florești și Baciu. De pe la mijlocul Floreștiului, aproximativ 7,5 km de drum care va prelua traficul care se descarcă de pe autostradă și merge prin Baciu, tot traficul greu intră în Cluj și avem această supraglomerație din Baciu. Prin acest coridor de 7,5 km, practic, această problemă va fi rezolvată asigurând legătura cu autostrada Transilvania fără a mai intra prin Baciu și prin Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc, în anul 2019.



Comentarii Facebook