Azi incepe BAC-ul. Primul examen: Romana oral



Astazi incepe bacalaureatul, cu proba orala la limba si literatura romana. La nivel de tara sunt inscrisi 200.000 de candidati, din care 5388 in judetul Cluj,  urmand ca examenul sa inceapa la ora 12.00.

 

"Pana in momentul de fata in Cluj sunt inscrisi pe liste 5388 de candidati la BAC. Pana acum nu a a avut loc nici un incident. Astazi examenul de bacalaureat va incepe la ora 12.00 din cauza alegerilor, dar de maine se reia programul normal de la ora 09.00", a declarat Inspectorul Scolar General al ISJ CLuj, Valentin Cuibus.

Intrarea in salile de examen va incepe la ora 12.00 in ordinea alfabetica si conform orei programate pentru fiecare grupa.

Examenul de anul acesta incepe la ora 12.00 din cauza ca salile trebuie pregatite dupa scrutinul electoral de duminica. Subiectele vor fi transmise membriilor comisiilor in format electronic.

Dupa ora 10.00, nicio persoana straina nu va mai putea intra in centrele de examen, a spus secretarul de stat in Ministerul Educatiei Stelian Fedorca.

Dupa intrarea in sala de examen, fiecare candidat va extrage un bilet si va primi o ciorna stampilata. Fiecare candidat va avea la dispoziie 15 minute pentru pregatirea subiectului si 10-15 minute pentru prezentarea acestuia in fata examinatorilor.

Rezultatele nu vor fi exprimate prin note sau calificateive admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, repsectiv mediu, avansat si experimentat.

Candidati vor sustine in 3 iulie proba scrisa de limba si literatura materna, in 4 iulie proba obligatorie a profilului si in 6 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

In 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale

Comentarii Facebook