Avertismentul lui Iohannis pentru PSD, privind negocierile cu UDMR: Să nu negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice



Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Berlin, că PSD trebuie să își rezolve problemele interne, însă a avertizat că nu trebuie să negocieze ”vreun fel de autonomie pe criterii etnice”.

Șeful statului a precizat că astfel de negocieri sunt normale și este natural săă existe, dar social-democrații ar trebui să aibă grijă ce negociază.

"Este natural să existe astfel de negocieri şi chiar dacă sunt în aceste zile in Berlin am fost în permanenţă informat, şi nu e cazul să apară impresia că nu ştiu ce se petrece în ţară. Aceste negocieri în principiu sunt normale. Însă dacă aţi adus vorba de negocieri ştiu că unele au început, pe urmă au intrat în sincope. Vreau şi pe această cale să solicit PSD-ului să-şi rezolve problema pe care singur a creat-o. Dar, în acelaşi timp, atrag atenţia PSD-ului să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, mă gândesc că nu trebuie să se negocieze cu această ocazie vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care în România nu sunt dorite, sunt chestiuni care nu trebuie negociate sub presiunea unei situaţii deosebite", a declarat Iohannis, potrivit Mediafax.

Senatorul Tanczos Barna a anunațat, totuși, că UDMR nu va vota moțiunea împotriva lui Grindeanu, după ce au fost retrase de pe ordinea de zi a Senatului, de marți, mai multe proiecte discutate în cadrul negocierilor cu PSD, inclusiv cel de declarare a zilei de 15 martie ca "Zi a comunităţii maghiare".


Comentarii Facebook