Autobuzele vor intra până în fața Aeroportului Cluj. De când se va putea circula și ce se întâmplă cu taximetria


Primarul Emil Boc a anunțat că din luna mari autobuzele vor intra în parcarea Aeroportului Cluj și vor prelua călătorii de acolo. 

Vom avea cel mai probabil începând cu luna mai, posibil în primele zile din mai, o linie de transport dedicată pentru Aeroport. Vom avea autobuz de la aeroport pentru că nu am liniște până când nu se rezolvă această problemă de la aeroport așa cum o văd în toate capitalele și orașele din Europa. Adică transport public, nu doar alte forme alternative, ci transport public să pui la dispoziție și un regim civilizat de folosire a taximetrelor. 

Dacă Bucureștiul a reușit, bine, a trebuit să moară un om, atunci când a fost chestiunea cu persoana din Japonia care a decedat, și Bucureștiul și-a pus un sistem de taximetrie modern care mergi și scanezi la un automat ce tip de taxi dorești, la ce preț și vine la comandă. Noi nu putem să facem acest lucru? Nu cred că suntem mai prejos să avem un asemenea sistem pe care l-am văzut în atâtea capitale europene (…) Vom avea transport public la aeroport, întrând în rând cu lumea și repet, nu aș vrea să arunc o anatemă peste taximetriștii din Cluj, taximetria din oraș este un serviciu de calitate și asta ne zic și oamenii și turiști”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Primarul Emil Boc a promis si transport de noapte

Transportul în comun de noapte din Cluj-Napoca nu mai este numai un vis, iar din vara acestui an se va implementa, promite primarul Emil Boc.

Avem o analiză discutată și o vom implementa, după modelul pe care l-am găsit și în alte capitale europene, pe intervale orare, cu două linii mari. Va fi vara aceasta pus în aplicare, începând cu mai - iunie”, a declarat Emil Boc, la o altă emisiune de la Napoca FM, la începutul lunii aprilie.

Cel mai probabil, una dintre curse va lega Gara Cluj de Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Comentarii Facebook