Austriecii, interesați că investească la Cluj într-un parc fotovoltaic

 

O firmă austiacă membră a Wte EVN Group este interesată să investească la Cluj într-un parc fotovoltaic. 

 

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan şi Ioan Oleleu, au discutat cu delegația condusă de către consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, Rudolf Lukavsky, care a fost însoţit în vizita sa de reprezentanţii firmei austriece WTE Wassertechnik GmbH, membră a grupului austriac Wte EVN Group, unul dintre cele mai mari grupuri din Europa, cu peste trei milioane de clienţi în peste 14 ţări.

 

Reprezentanţii firmei austriece, primii din cadrul Wtw EVN Group care s-au stabilit în România, au cerut pe această cale sprijinul Consiliului Judeţean Cluj în vederea identificării de posibili parteneri pentru diferite proiecte. Reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean Cluj au prezentat delegaţiei austriece, pentru început, o serie de propuneri concrete referitoare la posibilitatea asocierii firmei austriece cu unele primării din judeţul Cluj, în vederea dezvoltării în comun a unui parc fotovoltaic.  

 

Având în vedere inclusiv contextul economic global, judeţul Cluj are nevoie, cu certitudine, de investiţii serioase precum şi de calitatea serviciilor austriece. Am realizat astăzi un prim pas, unul extrem de important, în stabilirea unui mecanism concret de colaborare cu partea austriacă, urmând ca în viitor demersurile noastre să vizeze, în continuare,  convingerea partenerilor noştri în legătură cu gradul sporit de atractivitate a judeţului Cluj”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

 

Existenţa unui birou comercial al Ambasadei Austriei la Cluj nu poate decât să ne bucure. Experienţa şi profesionalismul firmelor austriece reprezintă cărţi de vizită extrem de valoroase care îi recomandă drept parteneri de încredere pentru oamenii de afaceri români dar şi pentru autorităţile locale. Pentru început însă, cred că extrem de oportune ar fi o serie de investiţii şi proiecte comune în domenii precum cel de mediu, al epurării apelor uzate, biogazului dar şi în agricultură şi silvicultură unde expertiza părţii austriece este de necontestat”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Comentarii Facebook