Aurelia Cristea: Spitalul Regional de Urgență Cluj și autostrăzile din Transilvania vor fi finanțate în 2016

 

Aurelia Cristea susține că Spitalul Regional de Urgență Cluj, porțiuni mari din Autostrada Transilvania, Sebeș-Turda și centura de Est și Nord-Est a Clujului sunt cuprinse în bugetul pe anul viitor, potrivit Proiectului de Lege privind bugetul de stat pe 2016 elaborat de Guvernul Cioloș şi avizat favorabil, în weekendul trecut, de Comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere.

 

Alături de prioritățile locale și regionale, un punct extrem de important pentru care a militat deputatul PSD Aurelia Cristea în timpul dezbaterilor pe buget a fost salariul minim, o promisiune a Guvernului Ponta pe care și-a construit toate politicile. 

 

Am cerut, în dezbaterile din Comsiile reunite și cer din nou, pe această cale, ministrului Muncii, să confirme cât mai repede cuantumul salariului minim prevăzut pe anul viitor. E foarte important pentru mediul de afaceri în mod special, pentru a-i oferi stabilitate și predictibilitate. Este, într-adevăr, relevant punctul de vedere exprimat de doamna ministru Ana Costea, referitor la salariul minim  din sistemul bugetar (care va crește până la 1150 lei în urma majorării de 10%), însă trebuie corelat și cu zona privată!”, a declarat deputatul PSD Aurelia Cristea, membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci.

 

Aproape 680 de milioane de lei, respectiv o sumă consistentă din bugetul pe 2016 al Ministerului Transporturilor (11,86 miliarde de lei) se îndreaptă către diverse tronsoane din Autostrada Transilvania: Suplacu de Barcău-Borș (60,25 km), Gilău-Nădășelu (8,7 km), Nădășelu-Mihăiești (16,8 km), planificate să fie executate anul viitor. Tot în 2016 sunt prevăzute să fie finalizate lucrările la tronsonul de 52,53 km Câmpia Turzii-Gilău.

 

Acestora li se adaugă 247 de milioane de lei pentru autostrada Sebeș-Turda (70 km), pentru a cărei diferență de finanțare se va apela la fonduri europene. La fel se va întâmpla și în cazul porțiunii de 56,5 km din Autostrada Transilvania cuprinsă între Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureș, pentru care alocarea de la bugetul de stat acoperă 230 de milioane de lei.

 

În ceea ce privește Spitalul Regional de Urgență Cluj, un alt obiectiv prioritar pentru regiunea Transilvania, ”sunt bucuroasă să anunţ că am obținut asigurarea noului ministru al Sănatatii că este proiect prioritar- se actualizează studiile de fezabilitate și există prevăzute surse de finanțare în bugetul pe anul viitor”, a spus Aurelia Cristea.

 

Pe 2016, Sănătatea beneficiază de o creștere globală a bugetului fondurilor alocate cu aproximativ 11%, bugetul alocat ministerului este cu 16% mai mare față de acest an. 

 

Proiectul de lege al bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale vor fi supuse votului final, în Plenul Parlamentului, miercuri, 16 decembrie.

Comentarii Facebook