Atac dur la adresa Guvernului: Această remaniere este un fel de farsă


Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa Guvernului, după ce le-a refuzat noile propuneri de miniștri, precizând că remaniereea guvernamentală este neavenită și că nu o acceptă, având în vedere persoanele propuse ca înlocuitori pentru cele trei portofolii.

"I-am propus premierului Viorica Dăncilă fie să vină cu alte nume, fie să propună miniștrii interimari pentru posturile vacante." a afirmat șeful statului

"Această remaniere este un fel de farsă, nu are nimic de a face cu îmbunătățirea guvernamentală, nu ține cont nici de interesele românilor, nici ale României. Această remaniere este cauzată de o răfuială din interiorul PSD, este neavenită, avem cele trei demisii și, la un moment dat, aceste 3 persoane vor pleca, însă nu pot fi de acord cu cele trei propuneri, sunt nepotrivite și nu le accept", a declarat Klaus Iohannis, conform realitatea.net.

Șeful statului a răspuns și întrebării legate de un eventual plan B privind impunerea oamenilor doriți de PSD prin restructurarea Guvernului, procedură care nu are nevoie de acordul președintelui. 

"Deocamdată suntem în situația unei remarnieri pe care am refuzat-o, dacă Parlamentul încearcă o restructurare, vom vedea dacă vor reusi, această iîncercare este una de a ocoli președintele, o să vedem ce căi juridice sunt, nu iau act de aceste demisii, i-am zis doamnei premier să mă caute când are propuneri. Persoanele nominalizate nu au pregătire, nu au ținuta necesară", a afirmat Klaus Iohannis, în scurta declarație de presă susținută, marți, la Palatul Cotroceni.  

Comentarii Facebook