Asfaltare in Gherla si piste pentru biciclisti! Noua strazi vor intra in reparatii in aceasta vara


Primaria municipiului Gherla va investi 10.286.222 de lei pentru asfaltarea a noua strazi din oras. Finantarea va fi asigurata din fonduri bugetare.

Strazile care vor fi asfaltate fac parte din lotul 1 al proiectului de modernizare a strazilor din Gherla. Astfel, vor fi reparate strazile: Reformei, Romana, Plugarilor, Fermei, Victoriei, George Enescu, Emil Precup, Florilor si Pajistei.

Potrivit Caietului de sarcini al licitatiei, firma care va castiga ca trebui sa refaca asfatul si scurgerile apelor pluviale, sa realizeze trotuare, parcari pe strada Romana, atat pentru mijloacele de transport in comun cat si pentru autoturisme si sa asigure semnalizari rutiere corespunzatoare.

Primaria ia in calcul chiar amenajarea unor piste pentru biciclisti. "Ca urmare a dezvoltarii continue a oraselor, pe termen lung, transportul rutier este din ce in ce mai dificil si se impune gasirea si aplicarea unor masuri pentru optimizarea sa. O solutie alternativa care poate fi aplicata cu efecte benefice immediate si costuri reduse este incurajarea mersului pe bicicleta, mijloc de transport ieftin, nepoluant si adecvat transportului pe distante scurte .Dezvoltarea transportului urban si rural cu bicicleta presupune existenta pe caile de acces ale oraselor a pistelor si trecerilor speciale pentru biciclisti", a precizat primarul Ovidiu Dragan.

In total, vor fi refacute 4,68 kilometri de strazi care sunt clasate in categoria tehnica III si sunt deschise circulatiei publice cu doua benzi, cu trotuare si spatii verzi precum si piste de ciclisti dupa caz.

Licitatia pentru acest proiect va fi organizata in 1 iunie, de la ora 9.00 la sediul Primariei municipiului Gherla, anunta rolicitatii.ro.

Comentarii Facebook