Arhitectul-șef al județului Cluj angajează doi arhitecți. Nimeni nu s-a prezentat la concurs, pe leafa de 6000 de lei


Niciun arhitect nu s-a prezentat la concursul organizat de arhitectul șef al județului Cluj, care caută doi colegi pentru echipa sa, care să lucreze în Consiliul Județean Cluj.

Niciun arhitect/urbanist nu s-a înscris la concurs așa că facem o analiză să vedem motivele. Avem un singur candidat inginer construcții civile. V-aș ruga pe cei care ați fi fost interesați de un post în administrație să-mi transmite un feedback. Cred ca este important sa analizăm și sa vedem ce putem face în aceste situații. Sistemul public are nevoie de implicare. Mulțumesc anticipat! 

Căutăm doi colegi/colege care să se alăture echipei arhitectului șef din cadrul Consiliului Județean Cluj. Responsabilitatea principală constă în emiterea certificatelor de urbanism (un post) și verificarea documentațiilor de urbanism PUG/PUZ/PUD (un post). 

Oferim:

- Participarea la elaborarea de documentații de urbanism pentru autoritățile publice (comune) - inclusiv stagiu pentru RUR

- Implicare în dezvoltarea urbanistică a localităților din județ

- l.e. Salarizarea este între 5.300 și 5.800 lei în funcție de vechime - net (bani în mână) Cerințe:

- profesie arhitect sau urbanist

- minim 5 ani vechime în muncă

Calendar:

- depunere dosare 25.10.2021 – 01.11.2021

- proba scrisa 09.11.2021 ora 11”, a anunțat Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului Cluj. 

Motivele pentru care nimeni nu e interesat

Se pare că vechimea cerută și birocrația i-au ținut departe de aceste posturi de arhitecți.

Pe undeva e de inteles; in 7-9 ani deja ai biroul tau de proiectare si o clientela cat de cat stabila sau esti angajat undeva pe un post decent. In ambele variante imi vine greu sa cred ca cineva si-ar mai baga gatul in latul unui job in administratia publica unde esti (inca) la bunul plac al politicului si al schimbarilor de vremuri.... Ca boboc insa, imediat dupa ce ai terminat (cu greu) stagiatura, ar putea fi un drum de urmat, mai ales ca nu toti au curajul/puterea/inconstienta de a-si lua viata in propriile maini....”, a comentat cineva la postarea arhitectului șef.

Comentarii Facebook