Aquaparkul din Grigorescu, aprobat de urbaniști, înainte de alegeri. Proiectul care va costa între 20 și 40 de milioane de euro merge la Consiliul Local


Proiectul Aquapark-ului din Grigorescu a fost prezentat vineri în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. Din primele date, viitorul aquapark va fi construit pe 5 hectare, în zona ștrandului Sun. Acesta va avea o capacitate de 3.000 de persoane pe zi vara, cu 800 de locuri la interior și o capacitate de 2.200 de locuri la exterior. Costurile sunt evaluate între 20 și 40 de milioane de euro, iar pentru realizarea acestuia se ia în calcul și un parteneriat privat.

Primăria promite de ani buni construirea unui parc acvatic la Cluj, cu toate acestea lucrurile au început să se miște cu câteva luni înaintea alegerilor locale din acest an. 

„După discuții în comunitate am venit cu propunerea de a realiza acest aquapark pe 5 hectare de teren în Grigorescu”, a declarat vineri Emil Boc.

Aquapark-ul va fi configurat în principal din corpul clădirii principale, care va funcționa pe tot parcursul anului și va găzdui facilități precum vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de wellness și spa, sală de fitness, aerobic și cycling, dar și un complex de bazine acoperite.

În plus, ansamblul va include o zonă de agrement în aer liber, accesibilă în timpul sezonului estival, oferind piscine și zone de recreere pentru copii și adulți, plajă în aer liber, clădire de acces și construcții independente destinate alimentației publice și spațiilor comerciale. De asemenea, se prevede construirea unei parcări subterane cu 249 de locuri.

Suprafața spațiilor verzi efective, organizate pe teren natural, va acoperi minimum 50% din întreaga suprafață a zonei verzi și va include exclusiv vegetație (joasă, medie și înaltă). Suprafețele cu orice formă de acoperire sunt considerate spații deschise.

Comentarii Facebook