Aproape 60% dintre clujeni şi-au plătit impozitele pe 2015

 

Circa 60%% dintre clujeni şi-au achitat până la sfârşitul primului trimestru impozitele locale pentru anul în curs şi au beneficiat de bonificaţia de 10%. 

 

Faţă de anul trecut s-a înregistrat o creştere de 7% la persoanele fizice, fiind colectată în total suma de 26.094.794 lei.  

 

În ceea ce priveşte firmele din Cluj-Napoca, până la finalul lunii martie 2015 şi-au achitat obligaţiile fiscale 48% dintre acestea, cu 8% mai mult faţă de situaţia înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Suma colectată de la persoanele juridice este de 35.797.144 lei.

 

Situaţia plăţilor înregistrate:

 

- 122.719 chitanţe au fost eliberate direct de la ghişeele instituţiei din cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moţilor nr. 7, în Piaţa Unirii nr. 1 sau la primăriile de cartier – Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Someşeni, Iris, Zorilor şi Grigorescu;

- 6170 de plăţi s-au realizat on-line pe site-ul primariei;

- prin intermediul codului QR (plăţi fără identificare) – conţinut pe înştiinţarea de plată;

- 25.998 plăţi efectuate prin POS.

 

Clujenii au obligaţia, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din această lună se percepe o majorare de întârziere în procent de 2%/lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Comentarii Facebook