Apare o nouă creșă în Florești. Va fi finalizată în luna martie - FOTO


Creșa nouă din Florești, de pe strada Porii, din zona Pensiunii Carol, va fi terminată la finele lunii martie.  

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a vizitat vineri, 11 februarie, creșa de pe strada Porii, de lîngă Pensiunea Carol.

Noua creșă din Florești, terminată în luna martie

Momentele care contează cel mai mult în activitate sunt acestea în care văd termene respectate, entuziasmul echipei care trebuie să lucreze la amenajarea spațiului, evaluarea produselor de mobilier și dotările necesare care au început să sosească. 

Am verificat astăzi stadiul lucrărilor de amenajare a spațiului în care va funcționa noua creșă din Florești, în locația de pe strada Porii.

Clădirea reamenajată cu respectarea tuturor normelor legale referitoare la funcționarea creșelor, va trebui predată Primăriei la sfârșitul lunii martie a.c”, a declarat primarul Bogdan Pivariu.

273762102_332644812206529_7117395935884659826_n.jpg

Noua creșă de pe strada Porii va avea aproximativ 80 de locuri, absolut necesare în comună. În anul 2021, numărul de locuri s-a suplimentat cu 20%, conform raportului de activitate al primarului, iar acum procentul crește din nou. 

Bunicii din Florești au primit și indemnizații pentru a sta cu cei mici

Pentru a suplini lipsa locurilor în creșe, Primăria din Florești au lansat un program care asigură indemnizații pentru bunicii care locuiesc în comună și au grijă de nepoți. 

S-au acordat ajutoare financiare familiilor pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară și acordarea unei indemnizații bunicilor destinată pentru creșterea nepotului/nepoților, în cuantum de 390 lei, pentru fiecare copil de vârstă antepreşcolară, reprezentând echivalentul costului mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează Creșa Cetatea Fetei Florești.

page.jpg

Comentarii Facebook