Anunțul premierului Tudose privind legea pensiilor: Este cea mai grea



Premierul Mihai Tudose a anunțat, joi seară, că legea pensiilor este în lucru și poate va fi gata anul viitor, spunând că este "cea mai grea lege" pe care o poate avea România în prezent.

"Punctul de pensie crește de la anul. Legea pensiilor este în lucru, poate va fi gata la anul, să vedem apoi cât durează implementarea și în ce ordine va fi implementată. (...) Va fi foarte greu de procesat milioane de dosare, de recalculat. (...) La nivelul Ministerului Muncii se fac simulări, se fac diverse proceduri, se stabilește impactul bugetar, cât de repede putem s-o facem, în ce tranșe putem s-o facem și în ce timp se poate face, ca atunci când o punem pe dezbatere publică să avem răspunsurile la toate întrebările, fiindcă este o lege foarte grea, foarte grea, cred că e cea mai grea lege pe care o poate avea România astăzi", a declarat Tudose, la Antena 3.

Premierul a subliniat faptul că sunt "inechități de rezolvat" în acest domeniu.

"Până la urmă, pensia nu e o pomană pe care o primește cineva de la stat. E dreptul lui, e recompensa lui. Și acolo au fost derapaje foarte mari. (...) Doi oameni au muncit la fel, același interval de timp, în aceleași condiții, pe aceeași calificare, au ieșit la pensie la interval de doi ani și au decalaje de pensie incredibile. Nu se poate așa ceva. Oamenii trebuie să simtă că sunt tratați așa cum merită după o viață de muncă", a mai afirmat șeful Guvernului.

Comentarii Facebook