Deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, pune întrebări despre Hidrocentrala Tarnița- Lapuștești

 

Deputatul Horia Nasra l-a întrebat pe Toma-Florin Petcu, Ministrul Energiei, despre stadiul proiectului privind Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarnița- Lapuștești.

 

Proiectul Hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești este extrem de important pentru aportul pe care îl va aduce la echilibrarea sistemului energetic național cât și pentru dezvoltarea economică a zonei, 4.000 de locuri de muncă fiind preconizate a fi create.

 

Având în vedere că pentru Romania, potențialul hidro reprezintă o alternativă durabilă și relativ mai puțin costisitoare de dezvoltare a sectorului energetic, proiectul Hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești este un obiectiv de interes național, luând în considerare rolul esențial pe care îl va avea în participarea la reglajul frecvență-putere necesar odată cu intrarea în funcțiune a grupurilor 3 și 4 de la CNE Cernavoda.

 

Mai mult decât atât tergiversarea proiectului a fost acompaniată de acuzații conform cărora, au fost alocate fonduri considerabile acestui proiect, în condițiile în care nu a fost concretizat. De asemenea, s-a mai reclamat și cheltuirea inutilă a 5 milioane de euro pe studii de fezabilitate”, sublinează deputatul clujean. 

 

Stimate domnule Ministru, având în vedere importanța realizării hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

 

1. Concret, care este strategia ministerului pentru revigorarea proiectului Hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești?

2. Ați solicitat/veți solicita întocmirea unui raport care să soluționeze acuzațiile privind cheltuirea inutilă a unor fonduri guvernamentale pentru acest proiect blocat?”, a întrebat Nasra.

 

Hidrocentrala a atras și atenția investitorilor chinezi, dar lucrurile au intrat într-un impas. 

Comentarii Facebook