Antonescu vrea demisia lui Traian Băsescu: ”Ceea ce face Băsescu e inacceptabil”


Liderul PNL, Crin Antonescu, a cerut demisia președintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului din ultimele zile legat de "cazul Călăraşi".

"E o decizie care ar scuti ţara de un nou subiect jenant", a spus liderul PNL, joi, într-o conferință de presă.

"PNL are întotdeauna de ales pentru că suntem liberi de toate cele, cu excepţia mandatului pe care încercăm să-l respectăm de la alegători. Restul, propagandă, ameninţări, nu ne fac mai puţin liberi. Cu dosarul Călăraşi, că acesta e subiectul, convingerea mea fermă şi a colegilor este că, pentru România, această nouă problemă are o rezolvare sănătoasă: demisia lui Băsescu. Acum, imediat. E o decizie care ar scuti ţara de un nou subiect jenant, de încă un an de război politic", a spus Antonescu, potrivit realitatea.net.

Liberalul spune că demisia șefului statului "se impune", precizând că aceeași părere o au şi de colegii săi de partid. "Nu sunt naiv, nu cred că sunt foarte multe şanse să urmeze sugestia, dar ea ar fi un răspuns politic sănătos şi demn", adaugă liderul PNL.

Despre comisia parlamentară de anchetă, Antonescu a declarat că liberalii vor fi de acord şi a propus ca aceasta să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu, "un personaj cu greutate politică".

"Am vorbit cu Ponta luni despre comisia privind creditul acordat de CEC. (...) Ceea ce mai departe trebuie să fie foarte clar pentru preşedintele PSD, e că PNL nu va ajunge în situaţia în care să adopte decizii pe care oameni din afara partidului să le anunţe la TV. Nu putem accepta! Nu ne-am pronunţat pe fondul chestiunii şi s-a declanşat un atac care pune la îndoială apartenenţa PNL la USL. Niciuna din aceste forme de presiune nu vor intimida PNL. Nimeni nu poate da un ultimatum PNL. PNL este un partid serios, care nu ia decizii în funcţie de comanda dată la TV sau de anunţurile grăbite de Ponta, ci le ia în cadrurile statutare. Vormim de o comisie specială de anchetă, care priveşte lucruri serioase. Nimeni din PNL nu va împiedica o comisie de anchetă. Vom fi de acord cu comisia. Propun să fie condusă de senatorul Ilie Sârbu, liderul grupului parlamentar PSD de la Senat, l-am văzut foarte dedicat, pentru că măcar în legătură cu el nu s-ar îndoi nimeni că ar putea să se clatine şi pentru că nu am fi în situaţia în care dacă această comisie se termină foarte repede cu nişte note de la ANRP, că e bine şi frumos, să nu aud cumva pe Ponta spunând că 'asta e o treabă a Parlamentului'. Nu vom accepta ultimatumul lui Ponta, o să luăm o decizie mâine, poimâine. Dar nu azi. Orice s-ar întâmpla cu comisia, ceea ce face Băsescu e inacceptabil, e o nouă ruşine pentru România", a mai spus Antonescu.

Comentarii Facebook