Antonescu: Serviciile speciale să nu se amestece în politică


Crin Antonescu îi trimite un mesaj lui Mihai Răzvan Ungureanu prin care îi cere ca serviciile speciale să nu se mai implice în jocul politic.

"Nici domnul Mihai Răzvan Ungureanu nu are în ce calitate să-mi interzică sau să-mi recomande mie sau oricărui cetăţean român să ne exprimăm sau nu asupra unui subiect. Poziţia mea în legătură cu acest subiect a fost una cât se poate de fermă. Dacă Mihai Răzvan Ungureanu este curios, şi e totuşi istoric, poate să vadă că încă din 1992 din Parlament vorbesc despre necesitatea ca serviciile speciale să nu se amestece în jocul politic. Cred că este un principiu al statului de drept, nu doar un principiu liberal. Mesajul meu pentru Mihai Răzvan Ungureanu nu poate fi decât unul popular, ca să fie înţeles de toată lumea: mai răsfiraţi băieţi, mai răsfiraţi", a declarat Antonescu, potrivit Realitatea.

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu i-a solicitat, miercuri, lui Crin Antonescu, să dovedească afirmaţiile sale că serviciile sunt implicate în politică. Fostul şef al SIE a adăugat că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, prin absurd, liderul nu ar fi în politică.

Ungureanu a spus că preşedintele Senatului se pronunţă continuu asupra felului în care instituţiile statului, cu referire precisă la serviciile speciale, ar fi implicate în politică.

El a spus că Antonescu "trăieşte în continuare în fantasmele domniei sale".


Comentarii Facebook