Antonescu: Numirea lui Tăriceanu în funcţia de premier este fantezistă

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că eventuala desemnare a lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de premier, de către preşedintele Traian Băsescu, este ”fantezistă”.

 

Vă reamintesc că există un congres al PNL care a adoptat decizia ca partidul să meargă în aceste alegeri şi să guverneze în USL şi ca primul-ministru să fie Victor Ponta. Ca atare, o asemenea ipoteză e fantezistă”, a spus Antonescu.

 

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, la aceeaşi conferinţă de presă, că programul USL a fost conceput de reprezentanţii PSD, PNL şi PC.

 

Povestea asta cu programul care trebuia să fie mai liberal este doar o poveste şi sunt convins că domnul Tăriceanu a fost interpretat greşit sau s-a exprimat greşit", a afirmat Victor Ponta, adăugând că "ultima speranţă a lui Traian Băsescu şi a PDL să rămână Tăriceanu e absolut grotesc”, a spus și Ponta.

 

Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană. O poziţie puternică în acest domeniu se construieşte foarte greu, se construieşte în timp şi se construieşte cu eforturi şi nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici ţâfnă, nici arţag, dar mai degrabă diplomaţie, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni şi aliaţi puternici, cu prieteni şi aliaţi puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare”, a declarat Călin PopescuTăriceanu, zilele trecute, în Plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Comentarii Facebook