Miercuri 24 Aprilie

Antonescu îl atacă pe Tăriceanu: A ajuns marioneta propagandei lui Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PNL, pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu că încearcă să distrugă imaginea partidului și că a devenit o marionetă a propagandei lui Traian Băsescu.

"Sunt uimit să văd că oameni cu experienţă politică, cu statut demns de respect pe scena politică şi în PNL nu îneţege unde suntem, nici ce avem de făcut nici ce aşteaptă cetăţenii acestei ţării pentru care facem politic. PNL are teme foartre grele de tratat [...] Nu putem să lăsăm ca unii să irosească munca a zeci de mii de liberali, în condiţii de maximă dificultate, propunându-ne un singur lucru: să nu avem nimic, să desfiinţăm ceea ce avem. Nu ne putem bate joc de partid. Aceia dintre noi care au ajuns marionete ale propagandei lui Băsescu trebuie să decidă dacă mai vor să servească partidul", a declarat Antonescu, de la sediul PNL, informează Realitatea.net.

Antonescu a continuat să atace, spunând despre colegul său de partid că promovează ideologiile adversarilor PNL.

"Nu se poate, cu experienţa politică a unui om ca Tăriceanu nu se poate să nu înţelegi că este jenant ca deja în repetate rânduri să vii şi să spui ceea ce spun şi vor să audă adversarii politici ai acestui partid", a conchis peşedintele PNL, în atacul la adresa fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai precizat că Tăriceanu face declarații care afectează imaginea PNL și USL.

"În USL nişte congrese au stabilit foarte clar, pe 7 aprilie 2012, candidatura. Este o candidatură recunoscută de partenerii politici, de care opinia publică a luat act, care a intrat în conştiinţa opiniei publice şi electoratului din România. (...) În PNL această chestiune a fost tranşată, la nivelul USL a fost tranşată. Sigur că am cerut convocarea congresului extraordinar pentru a discuta orice problemă, inclusiv aceasta. (...) Mi se pare cu totul şi cu totul întristător faptul că cineva care nu candidează la congres, care nu a candidat pentru un post de ministru, care nu a candidat la conducerea vreunui grup parlamentar, care nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului face declaraţii de natură evident să afecteze poziţia PNL, imaginea PNL şi imaginea USL", a spus Crin Antonescu.

Tăriceanu a susţinut, vineri, că nu dorește să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului, dar că este posibil să se înscrie în cursa pentru prezidenţiale.


Comentarii Facebook