Antonescu e optimist că Băsescu nu va risca o nouă suspendare


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că Băsescu nu va mai risca o nouă suspendare şi va respecta votul românilor.

Liderul liberal a afirmat duminică, la Antena 3, că în "varianta optimistă" preşedintele Traian Băsescu îl va desemna premier pe Victor Ponta dacă USL obţine majoritatea absolută la alegerile parlamentare, pentru a nu risca o nouă suspendare.

"Nu ştiu despre Traian Băsescu dacă va încălca rezultatul alegerilor. (...) Eu aş formula, ca să dau varianta optimistă, că Băsescu va respecta voturile românilor la parlamentare, pentru că nu poate risca o nouă suspendare şi pentru că va încerca, e încă în poziţia să încerce, tot felul de combinaţii în condiţiile acestui vot", a declarat Crin Antonescu.

 

Întrebat dacă Traian Băsescu ar putea rămâne în funcţie până în anul 2014, când îi expiră mandatul, liderul PNL a precizat că acest lucru ar fi posibil doar dacă preşedintele va acţiona strict în limita prerogativelor constituţionale. "Asta depinde de Traian Băsescu, pentru că (...) dacă USL ia peste 50% din mandate şi Traian Băsescu ignoră, încalcă, sfidează acest rezultat, noi avem doar două posibilităţi. Putem să spunem milioanelor de români: ştiţi, aţi votat degeaba (...), sau să-l suspendăm. E atât de simplu, nu există a treia cale", a mai spus  Antonescu, potrvit Agerpres.

Comentarii Facebook