Anca Ciubăncan și Angela Sacaliş, excluse din PSD Cluj după ce s-au bătut. Care sunt dedesubturile scandalului


Anca Ciubăncan și Angela Sacaliş au fost excluse din PSD Cluj, după bătaia de vineri seara, soldată cu internarea în spital a premeia.  

Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj-Napoca a făcut curățenie rapid, după scandalul care a făcut înconjurul țării și a afectat credibilitatea unui partid care nu prea există la Cluj.

Hotărârea subliniază lipsa de toleranță în fața acestor derapaje și dorința de a nu perpetua astfel de comportamente în cadrul echipei noastre”, precizează președintele PSD Cluj-Napoca.

Consilierul local Anca Ciubăncan a ajuns la spital, dar a povestit și ce s-a întâmplat. ”Am ajuns la sediu și le-am cerut să deschidă poarta cu telecomanda. Fumau ca turcoaicele înăuntru. Și le-am spus să nu își bată joc de munca altora. Atunci Sacaliș a început să mă înjure. În acel moment le-am spus că sediul PSD este spațiul public Sacaliș a venit și a sărit pe mine și avea niște teniși în picioare și mi-a dat cu picioarele în burtă”, a declarat Anca Ciubăncan.

Angela Sacaliş spune că și ea are piciorul rupt. ”A fost un scandal în care eu m-am ales cu piciorul în ghips și cu imaginea pătată, dar nu a fost provocat de mine sau de tinerele domnișoare ale căror nume au apărut peste tot în presă. Tot ce a spus 'doamna' Anca Ciubăncan este fals! Ea a fost cea care a pornit conflictul”, a precizat Angela Sacaliş.

La incident au asistat și au fost sancţionate cu avertisment. Una dintre ele, Evelina Milea, este preşedintele organizaţiei de tineret al PSD Cluj, Evelina Milea.

Conflictul în PSD Cluj-Napoca este mult mai vechi și mai adânc. Anca Ciubăncan a fost președintele PSD Cluj-Napoca până în anul 2020, când filiala județeană a fost luată sub aripa lui de Vasile Dîncu. Acesta l-a pus președinte la ”județ” pe Alexandru Cordoș, în ciuda problemelor pe care acesta le-a avut cu justiția, iar la municipiu pe Ovidiu Săcară. 

Disensiunile au persistat și actualii șefi au mai încercat să scape de Anca Ciubăncan, dar fără succes, până la bataia de vineri seara. Dacă decizia rămâne în vigoare, aceasta va rămâne și fără funcția de consilier local. 

Comentarii Facebook