Amenzile primite de primari vor fi plătite din banii cetățenilor, nu din buzunarul lor. Este decizia controversată a parlamentarilor


Aleșii PSD, PNL și UDMR au modificat o lege astfel încât amenzile pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu să fie plătite de la bugetele instituțiilor publice, și nu din propriul buzunar, de către cei care au greșit. Parlamentarii s-au inspirat din cazurile unor primari.

Amenzile primite de primari vor fi plătite din banii contribuabililor, nu din buzunarul lor. Este decizia controversată a parlamentarilor, care au modificat legea contenciosului administrativ. 

Totul a plecat de la o hotârâre a Curţii Constituţionale care spune că primarii şi conducătorii de instituţii nu mai pot fi acuzaţi de abuz în serviciu, dacă nu încalcă o lege primară. Aşa se face că amenzile pentru edilii care nu îşi îndeplinesc îndatoririle de serviciu vor fi plătite din bugetul instituţiilor publice. În timp ce alte legi stau cu anii în sertarul aleşilor, aceasta a trecut de Camera Deputaților şi Senat în timp record, la nici o lună de la depunere. 

Comentarii Facebook