Alin Tișe susține că este persecutat după ce s-a luat de gât cu șefii partidului pe tema numirii prefectului UDMR


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că are de suferit de pe urma declarațiilor dure pe care le-a dat împotriva conducerii PNL, după numirea unui prefect maghiar la Cluj, din partea UDMR.

Tișe a spus că nu e surprins că alți lideri nu l-au susținut, făcând probabil referire la Daniel Buda, președintele PNL Cluj sau la Emil Boc, care a ridicat puțin tonul, dar nu s-a raliat mesajului dur al lui Alin Tișe. Acesta a spus că îl va demite pe vicepreședintele Consiliului Județean Vakar Istvan, de la UDMR.

Am pornit în acest demers, deși am știut că nu voi avea susținerea multora, din diverse motive, pentru că până la urmă această chestiune a fost asumat de mine ca acțiunea unui lup singuratic. Am considerat că am mulți oameni care gândesc în aceeași formulă. Am spus că lucrurile sunt foarte simple.

Am considerat că un județ, care avea în acel moment un prefect din partea PNL, este absolut îndreptățit să mențină acel prefect PNL, pentru că acel post fiind eminamente politic, pentru că asta au decis guvernanții să îl transforme într-un post politic, atunci toate argumentele de ordin etnic, juridic sau administrativ, ne îndreptățeau să avem un prefect din parte PNL Cluj, care a obținut un scor de peste 50% la alegerile locale. Astăzi, 95% din populația județului Cluj este condusă de primari PNL. Cu alte cuvinte, din punct de vedere politic organizația liberală era îndreptățită să aibă un prefect PNL.

Strict din punct de vedere al acestor argumente, cred că atunci când iei o decizie națională, dar care se pune în practică la nivel local, ești obligat să ții cont de prioritățile, specificul local și de realitatea locală. Poliția mea a fost exprimată în spațiul politic, având aceste argumente care nu au fost contestate. Din punctul meu de vedere a fost foarte simplu să iau această decizie, chiar dacă știam că voi deranja foarte mulți oameni, chiar dacă știam că unii, deși au aceeași părere cu mine, nu o vor exprima, dar vorba revoluționarilor, care au pornit la luptă: ”Uneori vorbești și ca să își hrănești sufletul!”. Nu am vrut să transform poziția mea într-una etnică. Mai spun o dată că poziția mea nu a avut nimic etnic în ea. Am explicat de ce partidul votat de clujeni cu 55%, într-un județ în care etnicii maghiari au 10 - 12%, este îndreptățit acest partid care a fost girat cu încrederea clujenilor să aibă poziția politică de prefect”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, la Gold FM

Șeful Consiliului Județean Cluj a spus că știe realitățile Clujului și relațiile româno=maghiare.

Nu sunt pui de securist, așa cum se spune. Am terminat un liceu dintre cele mai bune, am făcut facultatea de drept, la stat. Am făcut școala înainte de a intra în politic. Tatăl meu a murit când eu eram student. Nu sunt unul care a primit totul pe tavă și să nu cunosc realitățile Clujului”, a mai spus Tișe.

Moderatorul Cozmin Gușă i-a spus acestuia că, după ce a făcut declarațiile acide, a început să resimtă atacuri, iar Tișe a confirmat: ”Așa este, dar așa cum am muncit foarte mult pentru a ajunge unde am ajuns, așa văd și acum ceea ce mi se întâmplă. Nu se întâmplă nimic, decât ceea ce spunea Vlahuță într-un poem: ”Cum să mai vedem în țară muncă, cinste, propășire, când spoială azi e totul, când vezi că prin lingușire și fățarnicii, netoții au ajuns așa departe, Cum să-ți mai trudesti viața, ca să-nveți puțină carte, când te uiți că-n astă țară, dată pradă celor rău, Înțelepții sunt victime, ticăloșii sunt călăi!”. A fost scrisă de Vlahuță în 1881 și multe lucruri nu s-au schimbat. Îmi voi spune părerea chiar dacă îmi fac dușmani”.

Tișe a spus că dem la ”centru” nu se poate să ți se ceară să faci lucruri în care nu crezi.

Câte partide promovează oamenii din teritoriu, pe criterii de competență politică, de vot? Câți oameni din organizațiile județene sunt promovați, pentru că la ei în județe sunt susținuți de oameni? Nu poți să iei o decizie națională pentru un județ, să îmi ceri să o susțin în fața oamenilor, când eu de fapt nu cred în ea. Asta ar însemna că eu nu mai exist ca personaj politic. Aș spune că oamenii trebuie să își asume pozițiile publice, chiar dacă deranjează pe cineva, pentru că acei oameni sunt în structurile centrale ale unui partid, sunt acolo pentru că eu și mulți alți colegi i-am votat. Nu invers. Noi nu suntem aici pentru că ei ne-au votat pe noi. Ei dacă ar putea ne-ar tăia de pe liste”,  mai spus Alin Tișe.

Comentarii Facebook