Duminica 1 Decembrie

Alin Tișe: S-a eliberat certificatul de urbanism pentru proiectul de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism necesar în vederea demarării proiectului de extindere a rețelei publice de apă potabilă a județului în zona de munte, prin racordarea, într-o primă etapă, a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș și Sâncraiu. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a declarat că ”alimentarea cu apă a zonei de munte a județului reprezintă o prioritate absolută a actualului mandat. În acest fel vom contribui la dezvoltarea accelerată și la creșterea atractivității investiționale a întregii zone. Împreună cu Compania de Apă Someș depunem toate eforturile pentru a finaliza documentația tehnică și a demara cât mai rapid lucrările”.

Sunt vizate, astfel, într-o primă etapă, localitățile Călățele, Călata, Finciu, Dealul Negru, Văleni și, parțial, Călățele Pădure din comuna Călățele, Mănăstireni și Mănășturu Românesc din comuna Mănăstireni, Râșca și Stațiunea Fântânele din comuna Râșca, reședința comunei Beliș și, respectiv, satul Horlacea din comuna Sâncraiu. După finalizarea acestor lucrări, proiectul va continua și pe teritoriul comunelor Mărișel și Măguri-Răcătău.

Investiția va consta în realizarea unei aducțiuni de apă care va porni dinspre Huedin înspre zona montană. Conductele vor avea o lungime totală de 56,8 km și vor urma traseul drumurilor. De asemenea, vor mai fi edificate cinci rezervoare de înmagazinare de mare capacitate și cinci stații de pompare performante, automatizate și integrate în sistemul SCADA al Companiei de Apă ”Someș”. 

Valoarea estimată a investiției este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA, banii urmând a fi asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.

Harta introducere apa in comune din zona de munte (1).bmp

Comentarii Facebook