Alin Tișe, referitor la lucrările de reparare de la podul din Gilău: „Vom relua circulația în câteva zile”


Consiliul Județean Cluj a reușit să apropie lucrările de termenul  pentru repararea podului din Gilău, între localitățile Someșul Rece și Someșul Cald, care a fost în pericol să se prăbușească. 

Lucrările de reparare a podului din Gilău, între localitățile Someșu Rece și Someșu Cald, care a fost mult timp în pericol de prăbușire, sunt pe ultima sută de metri, anunță Consiliul Județean Cluj. „Ne apropiem de final. Paleea de susținere este aproape gata la podul din zona Gilău-Mărișel. Menținem ritmul. Vom relua circulația în câteva zile!”, a transmis „entuziasmat” președintele Consiliului, Alin Tișe, care susține că „s-au făcut eforturi imense în ultimele săptămâni pentru a termina lucrările și pentru a se relua circulația”.  

alin tise pod 2.jpg

Podul ăsta avea nevoie de reparații de ani buni. Noi am tot sesizat autoritățile locale, dar până să ajungă informația la ceide sus, a durat cam mult”, declară un locuitor al localității Someșul Rece, care acum este nevoit să ocolească podul pentru a putea ajunge la muncă în Cluj-Napoca.

Drumuri ocolitoare

Podul de pe DJ 107P, situat la coada lacului Gilău, la ieșirea din localitatea Someșu Rece spre localitatea Someșu Cald, a fost închid supă ce, în urma secării apei s-a constat că structura de rezistență este distrusă.

Până la reabilitarea acestuia, Prefectura Cluj a decis ca circulația să fie deviată pe rute ocolitoare până la Mărișel, respectiv pe:

  • Gilău – Someșul Rece – Gura Rașca – Măguri Răcătău – Mărișel;
  • Căpușu – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș – Mărișel, până la 7,5 tone;
  • DN1 – DN1R – Huedin – Beliș – Mărișel, peste 7,5 tone.

Comentarii Facebook