Alin Tișe reclamat la CNCD pentru că l-a făcut pe un consilier județean ”autist”


Alin Tișe a fost reclamat de USR Cluj la CNCD pentru că l-a făcut ”autist” pe un consilier judeţean al USR.

Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a primit reclamația, însoțită de cererea ca șeful Consiliului Județean Cluj să fie amendat cu 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării.

Totul a pornit de la o şedinţă extraordinară convocată în iunie 2022, când preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, s-a adresat consilierului  judeţean USR Ionuţ Florea folosind termenul „autist” cu profundă  conotaţie negativă, arată un comunicat de presă al organizaţiei USR. 

Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist şi cântă după ureche, dar văd că şi dumneavoastră cântaţi după ureche”, au fost cuvintele preşedintelui CJ Cluj, conform sursei citate. 

USR a anunţat de atunci că va urma paşii pentru sancţionarea acestui derapaj aşa că am formulat plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării faţă de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Tişe, pentru utilizarea apelativului de „autişti” la adresa consilierilor judeţeni. Solicităm amendarea cu amendă orientată spre maximul special, adică 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării”, mai spun cei de la USR Cluj.

Discriminarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist prin adresarea altor persoane, cu titlu de jignire, cu referire la acest diagnostic, este un episod regretabil în administraţia locală clujeană, condusă de PNL”, mai arată aleșii USR. 

Comentarii Facebook