Alin Tișe nu este de acord să plătească masa medicilor rezidenți din spitalele clujene


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu susține plata alimentației pentru medicii rezidenți care fac gărzi în spitale. 

Propun să plătim masa pentru medicii rezidenți care fac gărzi în spitalele clujene, care au obligația de a face gărzi, dar nu sunt remunerați pentru aceste gărzi și nu primesc nici masă, deși este hotărâre de guvern care vorbește despre asigurarea hranei pentru medici și rezidenți. Pentru că nu s-a alocat și buget, nu se dă hrană medicilor rezidenți. Noi propunem să se asigure finanțarea pentru acest serviciu. Probabil că nu e o sumă mare pentru a-și asigura singuri hrana, dar fac 6 - 8 gărzi pe lună”, a propus Mihai Iepure, consilier județean USR.

Nu avem prevederi legale să asigurăm hrana. Nu este treaba autorităților locale. Ce ar însemna să asigurăm hrana în toate instituțiile sanitare. Noi aveam un buget de 3 ori mai mic ca Primăria Cluj-Napoca și 5 spitale în subordine, în timp ce Primăria are un spital. Supun votului, dar chiar dacă am dori nu avem bază legală”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe. 

Consilierul local USR a spus că la spitalele în subordine se poate suplimenta bugetul pentru că ”sunt eroii în alb”.

Din păcate nu mai avem bani. Un buget al unui județ este de 3 ori mai mic decât al municipiului. Avem un buget de 90 de milioane de lei și 40 de milioane de lei pentru asistența socială. Partea de salarizare este a Ministerului Sănătății. Noi facem și asta, dar nu avem în competență. Acum, realmente bugetul județului nu mai poate suporta aceste cheltuieli”, a mai spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Consilierul județean Mihai Iepure a spus că propune luarea de bani de la ”transporturi”, pentru a fi asigurată masa medicilor rezidenți.

Numai 6 consileri județeni au votat pentru acest amendament, restul votând ”împotrivă”.

Consilierul județean PNL, Angela Marchiș, a spus că nu înțelege de ce s-a făcut acest amendament, pentru plata mesei medicilor rezidenți, deoarece acesta a fost respins pe comisii și că s-a discutat 3 ore. ”Aici este cu public, probabil de aceea s-a pus acum pe tapet problema”, a comentat Alin Tișe.

Comentarii Facebook