Miercuri 22 Martie

Alin Tișe DĂ CĂRȚILE pe față și recunoaște că angajații din Consililiul Județean Cluj nu muncesc mai mult de 3 ore pe zi


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că s-a descurca foarte bine, dacă ar da afară 30% din angajați.

Bugetul va avea un procent de peste 50% pentru dezvoltare. Funcționarea va rămâne în același cuantum ca și anul trecut, pentru că am plafonat salariile. Cu toate acestea, vom avea un procent foarte mare pe partea de funcționare, asta e, sunt salarii foarte mari sau mari, aprobate prin diferite legi de către Parlament. Prin alocarea acestor salarii ajungem spre 48% din buget pe funcționare. Funcționarii publici au nevoie de salarii mărite și să fie bine motivați. Problema este că aceste măsuri de majorare a salariilor nu au fost însoțite și de modificarea criteriilor de performanță. Criteriile de performanță ar trebui modificate și ele, pentru a ține pas cu această mărire de salarii. Mărirea de salarii e justificată, dar nu completă. Criteriile de performanță sunt aceleași din vechea legislație, evaluările le face șeful ierarhic superior, care nu are niciun interes să invalideze și să sancționeze un subaltern, sunt într-o inerție permanentă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, la Napoca FM.

Acesta s-a plâns că se muncește mai puțin de când au crescut salariile.

Nu se muncește mai mult, ba din contră, acum se muncește mai puțin. Dacă calculăm numărul de ore pe zi, cred că mai mult de trei ore pe zi nu muncește un funcționar, vorbesc de media muncii. Există funcționari care trag și muncesc. Măsura e bună, dar incompletă. Se va ajunge la un moment dat să se pună preț pe performanță și nu pe numărul de ore petrecut în fața calculatorului, timp în care faci și altceva, sau să vii la 9 și să pleci la 15.00. Am avut testul Covid-ului, în care funcționarii publici din Consiliul Județean Cluj au muncit de acasă. De fapt, muncitul de acasă e o poveste, dacă te uitai ce făceau, repetau același lucru în fiecare zi sau timp de o lună. Făceau același lucru, studiau legislație, răspundeau la petiții, unele erau chiar hazlii, te uitai și vedeai că au copiat aceeași activitate. Cel puțin, dacă mâine s-ar reduce fondul de salarii, Consiliul Județean ar putea funcționa cu 66% din angajați fără nicio problemă”, s-a mai plâns Alin Tișe. 

Bugetul local al Consiliului Județean Cluj este de aproape 800 de milioane de lei, din care jumătate merge spre funcționarea aparatului administrativ și 420 de milioane de lei la dezvoltare.

Comentarii Facebook