Miercuri 24 Aprilie

Alin Tișe acuzat de Ponta că are interese în rândul samsarilor imobiliari

 

Senatorul PDL Cluj, Alin Tișe, este acuzat de premierul Victor Ponta că are interese în rândul samsarilor imobiliari.

 

Ponta a declarat că senatorul PDL Alin Tişe a făcut un amendament la Legea despăgubirilor și a cerut ca imobilele să fie restituite integral samsarilor.

 

Nu au fost amendamente de fond, cu excepţia amendamentului domnului senator Tişe de la PDL, care a făcut un amendament să le dăm la samsari tot, să nu le luăm 85%. Nu ştiu de ce, să-l întrebaţi, şi, cu excepţia domnului senator Ungureanu, care a spus la toată lumea să dăm 25% , inclusiv la proprietari. Mi s-au părut atât de greu de înţeles, ca să nu folosesc un alt termen. (...) Probabil avea ceva obligaţii domnul Tişe pe la vreun samsar, sau are el ceva drepturi cesionate”, a declarat Victor Ponta.

 

În perioada guvernării lor - şi cred că domnul Oltean de la Bistrţia cred că ştie cele mai multe amănunte - s-au comis cele mai mari fraude şi cele mai multe tunuri. Probabil că le e un pic jenă să discute cu mine despre cum au fost cu restituirile. Dacă vă uitaţi la cazuri toate sunt în 2009, 2010, 2011”, a mai spus Ponta.

 

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor, conform Mediafax.

 

Până la alegerile locale din iunie 2012, Alin Tișe avea o avere impresionantă cu nu mai puțin de 7 case. 

 

Alin Tise explica modul in care si-a acumulat averea: zeci de mii de euro la botez si vanzarea caselor FOTO

Comentarii Facebook