Alexandra Oană, consilierul local USR PLUS, cere lămuriri de la Emil Boc, după ce Pocol a spus că hotelul de pe trotuar e ridicat legal


Alexandra Oană, consilierul local USR PLUS, a cerut lămuriri de la primarul Emil Boc, după ce Costică Pocol a declarat pentru Știri de Cluj că hotelul de lângă Piața Mihai Viteazu este construit legal.

Amplasat direct pe trotuar, într-o stare avansată de degradare, acoperit parțial de o plasă, astfel încât bucățile de tencuială ce se desprind de pe zid să nu cadă direct pe trecători, Hotelul Cristian e unul dintre acele subiecte controversate ce revin periodic pe agenda publică, fără însă ca această să conducă spre vreun rezultat concret.

Modernizarea Liceului Bălcescu și reabilitarea străzilor din zona Pieței Mihai Viteazu, proiecte aprobate în ultima ședință a Consiliului Local, ne oferă oportunitatea să tranșăm, în sfârșit, această problemă și să remediem toate neajunsurile cauzate de construirea imobilului.

Fiind vorba de una dintre piețele principale ale orașului, dar cu potențial sub-exploatat din varii motive, între care și această construcție ce obturează accesul în zonă, situația nu poate rămâne în coadă de pește.

În ședința Consiliului Local de săptămâna trecută am solicitat ca tema concursului de soluții pentru reamenajarea zonei să includă și clarificarea situației Hotelului Cristian.

Hotelul Cristian, construit cu autorizație de gheretă, pe trotuar în Piața Mihai Viteazu nu poate fi demolat. Boc: Întrebați-l pe Funar

Domnul Primar a răspuns că deși ar dori să demoleze hotelul ce încalcă toate normele de urbanism, nu dispune de cadrul legal pentru a face acest lucru.

Domnul Pocol, proprietarul hotelului, susține însă în recente declarații din presă că hotelul a fost construit legal, beneficiind de toate avizele și autorizațiile necesare, atât din timpul administrației Funar, cât și Boc.

Situația e din ce în ce mai neclară.

Am depus o interpelare pentru a afla concret care au fost măsurile administrative și legale luate până în prezent în privința Hotelului Cristian și, de asemenea, am solicitat să mi se comunice rezultatele tuturor controalelor efectuate de Poliția Locală în vederea respectării reglementărilor de urbanism.

Acum e momentul cel mai oportun să clarificăm situația, având în vedere că întreaga zonă va intra în șantier, altfel riscăm să treacă încă 10 sau 20 de ani cu acest apendice în mijlocul drumului”, a declarat consilierul Alexandra Oană.

Costică Pocol, proprietarul hotelului din Piața Mihai Viteazu: Funar și Boc au semnat autorizațiile. Din cauza lui Boc fug cumpărătorii - EXCLUSIV

Aceasta a spus că ”nu putem investi 18.3 milioane euro în reabilitarea Liceului Bălcescu și a străzilor din zona Pieței Mihai Viteazu în timp ce ocolim una dintre cele mai mari probleme de acolo”.

Comentarii Facebook