Vineri 30 Septembrie

Afacerea Gradinita! O firma din Cluj a castigat proiectarea pentru constructia a 133 de gradinite


O firma din Cluj cu 6 angajati a primit, pe ultima suta de metri a Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu, mai multe zeci de contracte dintr-un proiect mai amplu care prevede constructia a 180 de gradinite.

Afacerea este estimata la 300 de milioane de lei si se refera la constructia unor gradinite cu un singur nivel, cu o suprafata de 300 de metri. Proiectul de hotarare de guvern prin care afacerea este pusa in practica a fost publicat azi in Monitorul Oficial al Romaniei.

Firma Consard Proiectare SRL din Cluj Napoca a castigat, in 2011, trei licitatii publice care se refera la proiectarea a 133 de gradinite. Licitatiile s-au derula tin cursul anului 2011.

Potrivit informatiilor oficiale furnizate de catre site-ul rolicitatii.ro, societatea Consard Proiectare SRL din Cluj Napoca a castigat licitatia pentru "servicii de proiectare - adaptare la teren - pentru 65 de obiective de investitii - gradinite program normal cu doua sali de grupa cuprinse in Proiectul privind reforma Educatiei Timpurii". Valoarea contractului de proiectare este de 1.18 milioane lei.

Societatea Consard Proiectare SRL este specializata in proiectarea edificiilor cu destinatie publica, construite din bugetul statului. In 2011, societatea a castigat alte doua contracte generoase pentru un cabinet de arhitectura, care se refera tot la proiectarea de gradinite, in cadrul aceluiasi program finantat de Banca Mondiala si care poarta numele de "Proiectul privind Reforma Educatiei Timpurii". Astfel, in data de 11 martie 2011, societatea Consard Proiectare a fost declarata castigatoare pentru proiectul care se refera la proiectarea a 11 gradinite cu 7,8 si 10 sali de grupa, pretul fiind de 925.000 de lei. A doua licitatie se refera la 57 de obiective de investitii, adica gradinite cu trei sali de grupa, suma pusa in joc doar pentru proiectarea acestor edificii fiind de 1.45 de milioane de lei. In total, pentru ce cele 133 de gradinite, firma din Cluj a incasat doar pentru aceasta afacere 3.55 milioane de lei.

Firma de arhitectura este patronata de Ionel Dadarlat si Ruxandra Avram, care este fiica arhitectului favorit din mandatele lui Gheorghe Funar, Virgil Salvan. Reporterii Stiri de cluj au fost la sediul firmei din Cluj-Napoca, dar nu au gasit pe nimeni din conducere. Potrivit unor informatii, Consard Proiectare a facut afaceri generoase in ultimii ani doar cu institutiile guvernamentale. De altfel, Ionel Dadarlat recunoastea in cadrul unui interviu publicat in Foaia Transilvana, in anul 2008, ca societatea lui face afaceri doar cu statul. "Noi participam doar la licitatii. Am participat la Ministerul Educatiei la licitatii si la programe de reabilitare in colaborare cu Banca Mondiala. Noi nu prea avem proiecte în Cluj-Napoca si lucram exclusiv pe licitatii si nu facem case sau blocuri", spune Ionel Dadârlat, asociat în cadrul firmei Consard, alaturi de Ana Maria Dararlat.

- Servicii de proiectare S/PRET/01/2010 - 22 ianuarie 2011 - 1.18 milioane lei

Servicii de proiectare (adaptare la teren) pentru 65 obiective de investitii - gradinite program normal cu 2 sali de grupa cuprinse în Proiectul privind Reforma Educatiei Timpurii Servicii de arhitectura, de constructii, de inginerie si de inspectie.

- Servicii de proiectare S/PRET/13/2010 - 16 aprilie 2011 - 925.661 lei

Serviciile ce urmeza a fi achizitionate au ca obiect realizarea proiectelor pentru un numar de 11 obiective de investitii – gradinite cu 7, 8 si 10 sali de grupa, si adaptarea acestora la locatiile mentionate in caietul de sarcini. Servicii de arhitectura, de constructii, de inginerie si de inspectie.

- Servicii de proiectare S/PRET/04/2010 - 11 martie 2011 - 1.45 milioane de lei

Servicii de proiectare (adaptare la teren) pentru 57 obiective de investitii - gradinite program normal cu 3 sali de grupa cuprinse în Proiectul privind Reforma Educatiei Timpurii Servicii de arhitectura, de constructii, de inginerie si de inspectie.

Comentarii Facebook