Adrian Năstase comentează condamnarea sa: Nu a fost vorba de justiție, ci de răzbunare


Fostul premier Adrian Năstase a comentat pe blogul personal condamnarea sa și a soției sale la închisoare în cadrul dosarului ”Zambaccian”, acesta spunând că nu și-a ”închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe și că ea poate îmbrăca forme atât de perverse”.

Năstase susține că avea informații din administrația prezidențială că sentința sa în dosarul Zambaccian fusese deja stabilită.

Aveam informații, din zona Cotroceni, cu câteva zile înaintea Anului Nou, că se luase “hotărârea” ca sentința în dosarul Zambaccian să fie de închisoare cu executare, atât pentru mine, cât și pentru soția mea.

În final, probabil pentru rațiuni legate de eventualele reacții ale opiniei publice, pedeapsa pentru soția mea a fost modificată”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul politician susține că cele două complete de recurs de la ICCJ nu reprezintă justiția din România, ci justiția politică a lui Băsescu, folosită ca ”instrument de luptă” împotriva adversarilor politici.

Nu consider că cele două complete de recurs de la ICCJ, conduse de judecătorii cenzurați de Băsescu (vă aduceți aminte de refuzul său de a o numi ca președintă a ICCJ pe judecătoarea Bărbulescu?) pot fi identificate cu “justiția din România”. Ele reprezintă, din păcate, justiția politică a lui Băsescu, un instrument de luptă, sub aparența justiției, împotriva adversarilor politici”, mai scrie Năstase.

Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul ”Zambaccian”, în care este acuzat de corupție și luare de mită, iar soția acestuia a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Citește AICI întreaga postare a lui Năstase.

Comentarii Facebook