Actorul Claudiu Bleonț, candidat la primăria Beliș: ”Se fură pădurea”. Dă și nume și locurile defrișate


Actorul Claudiu Bleonț, candidat la primăria Beliș, acuză că se ”fură pădurile”.

Oameni buni, societatea civilă, opinia publică, tuturor oamenilor cărora le pasă, mă adresez vouă în mod direct. Am nevoie de ajutorul vostru. Aici, în Apuseni, în comuna Beliș, se fură pădurea. Se defrișează ilegal, se distruge totul, ramâne prăpăd. Oameni buni, hoții fură și un sistem mafiot îi protejează. Încrengătura este mare, sistemul de relații și interese este impenetrabil. Aici este nenorocire. Oamenii în sat vorbesc de complicitatea pădurarilor cu actualul primar, cu ocolul silvic privat și cu firmele de exploatare, care căpușează pădurea și o taie.

Astăzi, în timp ce scriu acest mesaj, PĂDUREA SE FURĂ.

Nume ca Matiș Violin sau Lucian Radac, nume ca Viorel Matiș sau Ocolul Privat Vlădeasa au intrat in mentalul colectiv drept hoții de pădure. Adică cei care trebuiau să o păzească. Eu nu spun ca ei fură, dar nici nu pot să mă fac că nu am auzit de prea multe ori numele lor. De aceea atrag atenția opiniei publice și a tuturor instituțiilor abilitate pentru a verifica.

Locuri ca La Ciurtuci, La Grinzi, Dâmbul Buciumilor, Dealul Calului, Pârâul Crucii sunt pe buzele tuturor ca locuri în care pădurea a fost tăiată ilegal, furată și vândută pentru a umple buzunarele unei clientele politice. Grămezi de lemne stau în rampă pentru a fi transformate în moneda de cumpărare a voturilor.

O spun cât se poate de răspicat – astăzi se dau bonuri și se vând lemne, pentru a cumpăra voturile celor intenționat ținuți în sărăcie, care ajung atfel să își vândă demnitatea pe o căruță de lemne furate și pe o sticlă de pălincă.

Asta este o realitate pe care am aflat-o la fața locului, stând de vorbă cu oamenii. Toată lumea vorbește dar nimeni nu are curaj să iasă public, nimeni nu își asuma vocal semnalul de alarmă.

Eu am obligația morală să o fac și nu am de gând să tac din gură, indiferent de câte presiuni se vor face asupra mea.

Voi face toate demersurile legale din poziția mea de cetățean, dar am nevoie ca acest mesaj să pună lumina reflectoarelor asupra acestei hoții fără margini. Oameni buni am nevoie de ajutorul vostru. Doar împreuna putem să schimbăm ceva. Sătenii se tem să vorbească, sunt supuși permanent unei harțuiri din partea celor care ar trebui să le apere interesul, dar noi putem vorbi pentru ei. Haideți să o facem împreuna, ajutati-mă să distribui cât mai mult acest mesaj, ajutați-mă să dau moților din Apuseni o voce care să fie și ascultată.

Am aflat de la oamenii din sat, ca răspuns la postarea mea, de încă două locuri în care pădurea este defrișata și furată: Pârâul Butoii și Pârâul Rachițelor !!!!

Și acelea trebuie verificate !

Împreună CRED CĂ REUȘIM !

LLE: e important ca orice control făcut să nu fie un control de formă și, foarte, foarte important, să nu fie anunțat . Aici sistemul este atât de bine pus la punct , încât am aflat de la oameni că informatiile despre un eventual control sunt transmise mai departe și evident, urmele sunt șterse și acoperite. Deci încă o data provoc opinia publică , televiziuni, presa să vina aici, să însoțească pe cât posibil organele de control și să vadă negru pe alb, dacă se fura sau nu”, a scris actorul Claudiu Bleonț.

107485995_3118830328224925_7211200971864716260_o.jpg

Comentarii Facebook